• Dames Elite/Belofte 2017

  Dames Elite/Belofte TWC de Kempen 2017

 • Amateurs 2017

  Amateurs TWC de Kempen 2017

 • Jeugdploeg 2017 compleet

  Jeugdploeg TWC de Kempen 2017

 • Dames nieuwelingen/junioren 2017

  Dames nieuwelingen/junioren TWC de Kempen 2017

 • Ploegpresentatie 2017

  Ploegpresentatie TWC de Kempen 2017

 • Heren nieuwelingen/junioren 2017

  Heren nieuwelingen/junioren TWC de Kempen 2017

 • Sportklasse 2017

  Sportklasse TWC de Kempen 2017

 • NK jeugdwielrennen in Amersfoort 10 juni 2017

  NK jeugdwielrennen in Amersfoort 10 juni 2017

 • Heren Elite/Belofte 2017

  Heren Elite/Belofte TWC de Kempen 2017

NK Retro Koers 2016 gaat niet door...

Met pijn in ons hart hebben wij moeten besluiten dat het NK Retro Wielrennen 2016 niet door kan gaan. Het aantal deelnemers is te klein voor een NK. Zijn we te vroeg? Staat het retro-koersen in Nederland nog teveel in de kinderschoenen? Wie weet? Ons enthousiasme over het retro-wielrennen blijft. Wij als Stichting Retro Wieler Evenementen blijven ons inzetten om retro-sfeervolle, sportieve activiteiten te organiseren voor retro-wielrenners. Volgend jaar staan zowel een grootse toertocht als een nieuwe NK poging op het programma. We willen iedereen bedanken die ons geholpen heeft met raad en daad, ook iedereen die belangstelling toonde, iedereen die geliked, gedeeld heeft, en natuurlijk iedereen die zich ingeschreven had. We hopen jullie en nog vele anderen terug te zien op een van onze retro-wieler-evenementen. Zodra de data van onze evenementen vastliggen gaan we weer reclame maken. We houden jullie op de hoogte.
Met sportieve groetjes,

Gerrit, Saskia

Stichting Retro Wieler Evenementen.


Eerste (officieus) Nederlands Kampioenschap Retrokoers 2016 te Valkenswaard


Retro is in! Vintage is hot! Dat heeft ook zijn invloed op het wielrennen...meer en meer zie je dat er retro toertochten of retrokoersen georganiseerd worden. Hoog tijd dus voor ook een NK Retrokoers! En dat gaat er komen...
Op zaterdag 10 september 2016 zal in Valkenswaard, op het wielerparcours van TWC De Kempen het eerste Officieus Nederlands Kampioenschap Retrokoers plaatsvinden.
Tijdens dit kampioenschap zal er gereden worden op retro-racefietsen en in retro-wielerkleding.

De fietsen zijn van voor 1987, hebben géén klikpedalen, de versnellingen zijn niet verstelbaar aan het stuur maar aan het frame(of bij sommige heel oude fietsen wel aan het einde van de stuurbocht), de remkabels lopen boven het stuur langs.
De kleding is een wollen koerstrui en (zwarte) broek, witte sokken en zwarte schoenen.
Op zich is dat al prachtig om te zien.
De retro-categorie met fietsen van vóór 1940, fietst niet in wedstrijdverband, maar laten een mooie demonstratie zien!
Puur om het publiek te laten beleven hoe het in het verleden er aan toe ging, verschijnt deze categorie in stijl met de reservebanden verplicht om de schouders, met aluminium bidons, eveneens met fiets en kleding en worsthelm uit die tijd aan de start, en zo willen we ze zien!
De organisatie ziet zeer streng toe op de naleving van deze regels.

nk retro

Foto Niels Vertruyen, photoNVertruyen

De start en finish zullen zeker ook in retro stijl aangekleed zijn. Met aan de zijde van de jury eveneens de reclame van toen. Aan de andere zijde is er zeker ook plaats voor reclame van hedendaagse sponsoren.
De jury-wagen en de juryleden zijn uiteraard ook geheel in retro-stijl!

Natuurlijk mogen de supporters, het publiek, de wederhelften van de renners al dan niet met kinderwagen, allen geheel in retro stijl, niet ontbreken. Er zal een retro fotograaf en een filmregisseur aanwezig zijn die met hun “oude” apparatuur deze hele happening op de gevoelige plaat zullen vastleggen.
‘t Verzetje en het terras zal geheel in retro stijl aangekleed worden. Op het grasveld binnen het parcours zal een retro-fietsbeurs plaats vinden, daarvoor wordt een grote tent geplaatst. Uiteraard ontbreekt hierbij live-muziek uit de jaren ‘60-’70 niet.

Dit eerste officieus Nederlands Kampioenschap Retrokoers is er een waar je bij moet zijn, wat je moet proeven en wat je als wielerliefhebber gezien moet hebben of misschien zelfs aan mee wil doen!
Informatie volgt spoedig
DMC Firewall is a Joomla Security extension!