Actueel nieuws en mededelingen TWC de Kempen

Nieuwe ontwikkelingen in de coronacrisis

Beste ouders,

Afgelopen dinsdag 21 april heeft de regering de nieuwe maatregelen bekend gemaakt in het kader van de coronacrisis.

Voorzichtig gloort er weer enig licht na de duistere periode waarin we met elkaar hebben moeten ervaren hoe het is wanneer alle wieleractiviteiten tot nul terug worden gedraaid.

Vanaf 29 april a.s. mag er door de jeugd weer getraind worden. Voor de jeugd van 13 t/m 18 mag er onder begeleiding en op 1,5 meter afstand van elkaar ook weer worden getraind. Helaas mogen er in elk geval tot 1 september a.s. geen wedstrijden worden verreden.

Het vorenstaande biedt weer  een aantal mogelijkheden maar legt ons ook nog altijd een aantal beperkingen op.

Als bestuur hebben wij besloten om op deze nieuwste ontwikkelingen met de volgende besluiten in te spelen:

 • Vanaf donderdag 30 april a.s. worden de trainingen op dinsdag- en donderdagavond vanaf 18.30 uur weer hervat voor de jeugdcategorieën 1 tot en met 7
 • Het clubgebouw blijft vooralsnog gesloten
 • Er vindt  geen drank en snoepvestrekking in of vanuit het clubgebouw plaats
 • De douche- en kleedruimtes in het clubgebouw blijven gesloten. Kinderen kunnen voor incidenteel toiletbezoek wel toegang krijgen tot de toiletten in het clubgebouw
 • Omkleden doen de kinderen thuis. Wij adviseren de kinderen een extra jasje mee naar de training te nemen wat de kinderen naast de baan na de training aan kunnen trekken om niet te snel af te koelen
 • Trainers dienen verstandig om te gaan met de afstandsmaatregel 1,5 meter
 • Wij verzoeken de ouders van de kinderen slechts met één persoon de kinderen mee naar de training te begeleiden. Deze ouders(s) dienen de voorgeschreven afstand van 1,5 meter te respecteren en deze afstand van elkaar en de kinderen aan te houden.  Het heeft echter de voorkeur om de kinderen te komen brengen en daarna weer op te halen, maar voor sommige ouders is dit qua (reis-))afstand niet te doen.
  Deze ouders/begeleiders kunnen eventueel op de bankjes of op eigen meegebrachte stoelen plaats nemen op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en op minstens drie meter afstand van de zijkant van de wielerbaan.
 • De trainingen zijn ook toegankelijk voor kinderen die nog geen lid zijn van TWC de Kempen. (De regering heeft afgelopen dinsdag deze mogelijkheid aan de verenigingen aanbevolen.)
 • Houd rekening met elkaar en ‘leeg’ of snuit je neus niet tijdens het fietsen. Het is sowieso al niet fraai om te doen en in deze situatie ook niet zonder risico’s. In plaats daarvan kun je beter even stoppen om je neus te snuiten in een papieren zakdoek.
 • Kinderen (en ook ouders/begeleiders) die griepverschijnselen vertonen of veelvuldig hoesten blijven thuis tot ze deze verschijnselen niet meer hebben.
 • Er worden tot 1 september alleen maar trainingen gegeven, er worden géén wedstrijden georganiseerd of verreden. Ook worden er dus tot 1 september a.s.  geen wedstrijden in het kader van de “Interclub” meer op het wielerparcours verreden.
 • Over het moment en de wijze waarop de trainingen voor de nieuwelingen en junioren (leeftijd 15 tot en met 18 jaar) weer worden hervat, zullen wij u binnenkort na overleg met de verantwoordelijke trainers nader informeren
 • Mochten er tussentijdse aanpassingen worden uitgevaardigd in de coronamaatregelen dan zullen wij u hierover zo spoedig mogelijk informeren.

Samenvattend:  vanaf donderdag 30 april zijn jullie weer van harte welkom op ’t Verzetje en vanaf 18.30 uur vangt de eerste jeugdtraining weer aan.

Valkenswaard, 22 april 2019

Het bestuur van TWC de Kempen

Scroll naar boven