Actueel nieuws en mededelingen TWC de Kempen

Valkenswaard- Vaandelteam TWC de Kempen ondergaat een metamorfose

metamorfose Vaandelteam TWC de Kempen 2021

TWC de Kempen is een vereniging met een rijke historie. In 2022 bestaat de club 75 jaar. In het verleden zijn er vele goede renners afgeleverd. Meerdere malen hebben we de kampioen van Nederland in ons midden gehad, zowel op de weg, als op de baan en in het veld, de witte trui werd uit de tour mee naar Valkenswaard gebracht en waren er overwinningen op Alpe d’Huez te bejubelen, ook een Europees kampioene hadden we al in de gelederen.

TWC de Kempen is ook bij uitstek een vereniging die renners opleidt. Er is een brede jeugdcategorie waar enthousiaste en gediplomeerde begeleiders spelenderwijs de jongeren de kneepjes van het vak leren. Deze lijn wordt doorgetrokken naar de nieuwelingen, junioren zowel voor heren als voor dames.

Voor de elite/beloften krijgt de huidige ploegleider Leon Cleven versterking door de komst van Hans Baudoin en Patrick Vliegen. Ook het begeleidingsteam wordt fors uitgebreid met maar liefst 8 mensen waardoor het totaal op 11 uitkomt.

Er wordt een uitgebreid wedstrijdprogramma gereden. Op dit moment zijn er al toezeggingen binnen voor een hele reeks etappewedstrijden. Het betreft o.a. Tour de Nancienne, Ronde van Vysocina, Saint Brieuc Agglo Tour, L’Armoricaine Printanière, Tour de Moselle, Arden Challenge. Met de organisatie van Olympia’s Tour wordt momenteel nog overlegt. Ook eendaagse wedstrijden zoals onder andere de GP Enduist, Ronde van Zuid Holland, Glazen Stad, Ronde van Groningen, Ronde van Midden-Brabant, PWZ zuidenveldtoer, ronde van Zuid Oost Friesland en enkele wedstrijden in België en Duitsland staan op het programma.

Daarnaast wordt de clubcompetitie gereden. TWC de Kempen had in 2021 voor alle topcompetitiewedstrijden een wildcard. Momenteel wordt onderzocht of we met de rechtstreeks aan de topcompetitie deel kunnen nemen. Ook enkele wedstrijden van de Holland cup staan op het programma. Daarnaast is er een uitnodiging voor de Lilacup in Duitsland. De U23 competitie wordt gereden door het district zuid oost Brabant. TWC de Kempen zal hier de hofleverancier van de renners worden.

Bovenstaande ontwikkeling heeft geleid tot een flinke uitbreiding van het E/B team. Maar liefst 17 nieuwe renners komen het team versterken.

 

De ploeg bestaat uit de volgende renners:
Jasper de Laat. Jos koop. Xavier Poels, Wessel Coppelmans, Frank Stijger, Arne Jacobs, Bart Vreugdenhil, Jordi Steenbakkers, Robin van Poppel, Fabian Dominicus, Henryc van Dongen, Nol van LoonMartin van der PolDennis WillemsNick SchelvisRemon DelnoijeMathijs LomanBrian BurgerPieter DekkerTom LeeghwaterTom van de BergSverre Senders, Jordy VermeulenMat van GorpRens Vermeulen en Daan Adams.

 

Daarnaast hebben nog diverse renners interesse getoond in de nieuwe aanpak van TWC die Kempen. Met hen worden momenteel nog gesprekken gevoerd. Binnenkort zijn deze gesprekken afgerond en zal het team zijn definitieve omvang bereikt hebben.Kortom: een mooi team met goede en ambitieuze renners, een brede begeleiding en een breed programma.

Meer informatie over dit persbericht voorzitter Hans Baudoin +31 6 18302160

Scroll naar boven