Nationaal kampioenschap veldrijden 2020 jeugd in Moergestel

In 2019 werd het nationale kampioenschap veldrijden in Helmond georganiseerd. Na afloop mocht TWC de Kempen toen blij zijn met 4 medailles. Jules v.d. Hoogen werd Nationaal Kampioen meisjes categorie 1, Jens Thissen won zilver bij de jongens categorie 1 en de gebroeders van Beurden werden beiden 3e in hun respectievelijke categorieën 2 en 3.

Afgelopen winterseizoen waren onze jeugdrenners zeer goed op dreef in het veldrijden. Met nam in de categorieën 1 t/m 4 werden de zeges wekelijks aan elkaar geregen. Het was geen uitzondering dat onze jeugd regelmatig baar huis ging met 4 overwinningen op een dag. In totaal werden er zelfs een 50-tal zeges behaald door eerder genoemde 4 veldrijders.

De verwachtingen voor het Nationale kampioenschap 200 op zaterdag 25 januari in Moergestel mochten wij dan terecht ook hoog inschatten. Helaas mochten we dit jaar geen Nationale Kampioen verwelkomen. Echter aan het einde van deze dag mochten wij toch weer trots zijn op 4 medailles.

Jules van de Hoogen won brons bij meisjes categorie 1, Jens Thissen won zilver bij de jongens categorie 2 (nipt in de sprint geklopt), Beer van Beurden werd winnaar van het brons in categorie 3 (pech hield hem af van goud) en deze keer werd Mats Moeliker 3e in de categorie 4 jongens. Mats behaalde afgelopen jaar al diverse podiumplaatsen, maar stond meestal in de schaduw van veel winnaar Teun van Beurden. Deze keer moest Teun genoegen nemen met een overigens uitstekende 6e plaats en werd Mats beloond voor zijn optimale inzet. Hij won een terecht verdiende bronzen medaille.

Naast deze medaille winnaars toonden ook onze overige deelnemende jeugdrenners zich positief aan het talrijke publiek. Bij de meisjes werd Maud Adams knap 4e in categorie 6 in het landelijke sterkste deelnemersveld. In categorie 4 werden Nienke van de Boomen, Claire Dokter en Ziva van Waarden respectievelijk 9e, 10e en 18e. Brianne Dokter werd 14e in categorie 3 meisjes.

Bij de jongens kwamen er nog 8 deelnemers aan de start van het sfeervolle kampioenschap op een prachtig uitgezet parcours. Sien Moeliker werd 12 in categorie 2 jongens, Linus le Grand, Loek Meijers en Dax van Waarden werden 13e, 26e en 36e in categorie 3. In categorie 5 stonden zelfs 4 jongens van TWC de kempen aan de start. Maerijn v.d. Hoogen werd 13e, Matt Royackers 17e, Neel Lepelaars 25e en Luuk van Zuiden 45e. Tenslotte werd Harm Houbraken nog 54e in categorie 6 bij de jongens.

TWC de Kempen mag terecht trots zijn op de jeugd. Landelijk zijn wij een van de succesvolste verenigingen. In een gesprek met de aanwezige trainers bleek dat vroeger aanvankelijk het veldrijden werd opgestart bij onze club om de conditie in de winter op peil te houden. Na een aantal jaren kunnen we de successen in wedstrijdverband niet meer tellen.

Hopelijk krijgen Maud Kaptheijns en Mees Hendrikx vanuit de jeugd straks opvolgers. Mat van Gorp en Jesse Kramer komen er ook aan als junioren. Zij werden respectievelijk 1e en 4e in de landelijke topcompetitie bij de junioren. Ook een respectvolle uitlsag.

Momenteel beschikken wij over een groot aantal jeugdrenners, nieuwelingen en junioren en kijken wij er helemaal niet van op dat er de komende jaren nog meer talent uit deze gemeenschap gaan optreden in het veld. Het veldrit circuit op ’t Verzetje is inmiddels afgebroken. Door de vele trainende veldrijders en het steeds aanwezig zijn van het enthousiaste publiek op de trainingsavonden zijn voor de parcoursbouwers en de trainers een terechte beloning voor hun inspanningen.

De jeugdrenners bedanken trainers, die hen steeds in weer en wind hebben begeleid naar hun prima prestaties. De parcoursbouwers lieten tot komend winterseizoen een leegte achter op het middenveld. De zandbergen en de trap zijn nog de enige zichtbare elementen van het afgelopen winterseizoen.

Nu even rusten en weer fris naar het wegseizoen.

Scroll naar boven