NK veldrijden in Hoogeveen 2018

Veldrijden zit in de lift, ook bij TWC De Kempen. Steeds meer kinderen willen fanatiek het veld in. Dat juichen we bij TWC De Kempen alleen maar toe want veldrijden is echt kei leuk! Het vraagt conditie, kracht, inzicht, doorzettingsvermogen en behendigheid…een uitdagende combinatie.

Na een goede voorbereiding met extra veldtrainingen speciaal gericht op het naderende NK stonden op zaterdag 27 januari 9 Kempen jeugdrenners en rensters aan de start in Hoogeveen. Jammer dat onze Belgische renners niet mee mogen doen anders hadden we nog meer deelnemers. 

Het zag er allemaal mooi uit in Hoogeveen maar wel zwaar! Gezellig, super georganiseerd maar wat een zwaar modderig parcours met heel veel technische gedeelten en lastige klimmetjes en misschien nog wel lastigere afdalingen. Volop uitdaging dus! 
Onze Kempen renners gaan uitdagingen niet uit de weg en dat resulteerde in mooie uitslagen. 
Onze Beer van Beurden, categorie 1 jongens, mocht als eerste, wat een kanjer, hij ging volle bak en won met overtuiging! Beer van Beurden Nederlands Kampioen veldrijden in cat 1 jongens! Mooier kan zo’n dag toch niet beginnen! 
Daarna waren Teun van Beurden en Mats Moeliker, categorie 2 jongens, aan de beurt. Teun was vorig jaar Nederlands kampioen en moest nu zijn trui verdedigen. Hij fietste super en werd heel netjes derde. Wat toonde Teun zich een echte sportman door zo sportief met zijn teleurstelling(stiekem hoop je toch een beetje hè…)om te gaan. Een echte kanjer! Mats liet bij de start een mooi kunstje zien, hij sprong over de fiets van een jongetje dat voor hem was gevallen. Geweldige actie! Daarna leek het nog of hij vleugels had want hij bleef kinderen inhalen tot hij uiteindelijk vijfde werd. Super!
Maerijn van de Hooogen en Neel Lepelaars, categorie 3 jongens, mochten hierna. Maerijn fietste zich helemaal leeg, ging kei goed en werd heel mooi tiende! Ook Neel kwam na een mindere start goed op gang en haalde heel veel kinderen in om uiteindelijk 12e te worden. Heel knap na een week ziek te zijn geweest. 
Maud Adams, categorie 4 meisjes, was ons eerste meisje in actie en zij zorgde voor een aangename verrassing. Opeens fietste ze als derde! Het dak ging eraf bij TWC De Kempen, luidkeels werd Maud aangemoedigd en ze bleef knallen en werd dus lachend derde. Geweldig! 
Nele van Gorp, categorie 5 meisjes, was ons tweede meisje. Gedurende het veldrijseizoen zag je Nele groeien en dat liet ze ook op het NK zien. Ze werd heel netjes 8e. 
Als laatste waren Pepijn van der Straaten en Jelle Sengers, categorie 7 jongens, aan de beurt. Pepijn en Jelle zijn ook echte doorzetters, ze blijven knokken en gaan er elke keer weer helemaal voor. Ook hier werd weer strijd geleverd. Pepijn werd 29e en Jelle 34e, knap gedaan heren!

Wat een prachtig NK voor TWC De Kempen! 3 podiumplaatsen waarvan 1 Nederlands Kampioen en 6 plaatsen binnen de top tien van Nederland. Wij zijn hartstikke trots op onze kanjers! Proficiat allemaal!

[ux_gallery ids=”842,843,844,845,846,847,848,849″ type=”masonry” col_spacing=”xsmall” image_hover=”zoom”]

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Scroll naar boven