Patrick Houthooft aanwezig op WK World Press Cycling Championship 2018

In het weekend van 24 augustus 2018 vinden in Roeselare (België) de wereldkampioenschappen wielrennen voor journalisten plaats.

Waarom WPCC in Roeselare? Vlaanderen is koers en koers is Vlaanderen. Een cliché, maar wel een dat klopt als een bus. De bakermat van dit alles ligt in Roeselare en omstreken. Cyrille Van Hauwaert (Parijs-Roubaix 1908, Milaan-San Remo 1908) en Roeselarenaar Odiel Defraeye, die in 1912 als eerste Belg de Tour wint, ontketenen een ware (en blijvende) fiets- en koersrage.

Daarbij voegen we een reeks Roeselaarse wereldkampioenen:

  • Benoni Beheyt
  • Patrick Sercu
  • Jean-Pierre Monseré
  • Freddy Maertens

en je begrijpt meteen waarom Roeselare het World Press Cycling Championship 2018 organiseert. Drie dagen lang strijden journalisten van over de hele wereld in Roeselare voor de titel van ’s werelds beste wielrenner der journalisten. Ook is het mooiste en grootste wielernuseum in Roeselare genaamd KOERS gevestigd, na een drie jaar durende renovatie is het eindelijk zover. Het langverwachte nieuwe wielermuseum opent zijn deuren. Het vernieuwde museum werpt zich op als de kopman in het verzamelen, bewaren en presenteren van het rijke (West-) Vlaamse wielerleven en wordt daardoor aanzien als hét wielererfgoedcentrum in de regio en daarbuiten. Vanuit de slagzin “Hier klopt het hart van de flandrien” onderstreept het Wielermuseum het historisch belang van de regio in de ontwikkeling van de (inter)nationale wielersport.

Patrick Houthooft, renner van Babydump de Kempen, zal Samen met bekende Nederlanders zoals Thijs Zonneveld, Bobbie Traksel en Harrie Ruiterkamp (ex kampioen) deelnemen aan het WK. Op 23 augustus vindt de openingsceremonie op het stadhuis van Roeselare plaats, hier zullen alle deelnemers worden gepresenteerd. Er zal een tijdrit (24 augustus), teamsprint op 25 augustus en een wegwedstrijd (26 augustus ) worden gereden. Patrick Houthooft is de eerste Brabander die op het WK voor journalisten gaat deelnemen. 3 jaar geleden heeft Patrick ook een keer mogen meedoen, hij werd toen 18e. Een verslag van het WK voor journalisten is ook bij de Loop te lezen . De wegrit met een paar mooi beklimmingen is op het lijf van Patrick geschreven, nadat hij dit jaar weer zeer regelmatig heeft gepresteerd in de wielerwedstrijden (waaronder 6e in het WVAN klassement in Nederland), en onlangs op 9 augustus nog 5e in de Ridderronde van Maastricht is dit een unieke kans om een mooi prestatie te leveren. Hopelijk kan Patrick Houthooft 1 september bij een grote koers tijdens de Ladies Tour in weert zijn kampioenschapstrui tonen.

Scroll naar boven