Nieuws_Jeugd_201005_PietvHerkZondag 2 mei stond voor de jeugd van TWC De Kempen “De hel van Netersel”op het fietsprogramma.

De naam “hel”is goed gekozen want een groot deel van het parcours gaat over kasseien en de rest over klinkers. Na een paar stevige regenbuien kon je dus zeker van een hel spreken. Dat gold zeker niet voor Piet van Herk. Piet fietst in categorie 7 van de jeugd en dat gaat hem bijzonder goed af. De laatste drie wedstrijden wist hij als eerste over de streep te komen en de verwachtingen waren vandaag dan ook hooggespannen.

Categorie 7 had geluk want het was net gestopt met regenen hoewel de weg natuurlijk nog erg nat was. Piet reed in het begin met 7 andere renners weg van het peloton, de vaart zat er goed in, maar het kon nog beter want even later reden 3 renners van deze kopgroep weg. Zij bleven met zijn drieën de koers bepalen en in een knappe eindsprint fietste Piet van Herk naar de eerste plaats. Dit is zijn vierde overwinning in vier wedstrijden. Piet wordt dan ook (voorzichtig) gezien als kanshebber voor het Nederlandse kampioenschap op 13 juni te Beek (Limburg). Vandaag won hij in ieder geval de gele trui van “De hel van Netersel” en een kei van een beker. Ga zo door Piet!

Piet was niet de enige die goed gereden heeft in Netersel. Ook andere jeugdrenners wisten in de prijzen te rijden:

De volgende wedstrijd in zuidoost Brabant is op 13 mei 2010, hier zullen weer veel jeugdrenners van TWC De Kempen zich van hun snelste kant laten zien.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!