Twee wedstrijden waren er te rijden dit weekend voor Joris van de Straaten. De eerste wedstrijd was een ploegentijdrit voor de jeugd en werd georganiseerd door de eigen vereniging TWC De Kempen. Deze tak van de wielersport wordt bij de jeugd nauwelijks beoefend en deze avond was dan ook een prima gelegenheid om eens kennis te maken met.

Nieuws_Jeugd_20100609_JorisVerschillende jeugd wielerclubs uit de regio namen deel aan deze wedstrijd en de sfeer zat er meteen goed in. Bij de ploegentijdrit rijden steeds ploegen van 4 of 5 renners hun afstand en de binnenkomst van de eerste 3 renners telt. Je moet er dus met jouw ploeg voor zorgen dat je bij elkaar blijft en toch zo hard mogelijk fietst. De ploeg van Joris bestond uit: Marissa Dirks, Kylie Waterreus, Manon van der Kroft en Joris van de Straaten. Deze ploeg werd eerste in categorie 3-4, prima gereden! Proficiat.

Tweede pinksterdag was er een baan omnium in Helmond. Hier werd eerst een individuele tijdrit gereden, daarna een afvalrace en als laatste een criterium. Joris had er zin in en liet zich van zijn snelste kant zien. Dit resulteerde in een mooie vierde plaats, met beker! Knap gedaan. Joris heeft zich al geplaatst voor het NK jeugdwielrennen dat dit jaar op 13 juni in Beek gehouden wordt. Succes Joris!

DMC Firewall is a Joomla Security extension!