Veranderingen in de wedstrijdsport met name bij de junioren en de nieuwelingen in 2011. 

Peter Peels en Coen van Kruysdijk gaan de nieuwelingen/junioren/elite dames trainen en begeleiden in 2011.
Dick Stoorvogel en Joop Kaptheijns gaan de nieuwelingen en junioren heren in 2011 trainen en begeleiden.

Hoofdgedachte achter dit voorstel is dat in beginsel scheiding van dames en heren wielrennen (mede gezien fysieke verschillen en capaciteiten c.q. mogelijkheden tussen dames en heren) de voorkeur verdient. Dit is in lijn met de scheiding van het dames en heren wielrennen binnen de KNWU en de wedstrijdsport.
Echter, zoals bekend zijn wij voorstander van een meer individuele benadering van renners. In dat licht bezien zouden dames nieuwelingen/junioren en elite (los van de door ons in beginsel voorgestelde scheiding) mogen kiezen bij wie ze willen trainen wanneer zij daaraan in het belang van hun wielerontwikkeling de voorkeur geven.
Het is niet zo dat ze de ene week daar en de andere week ergens anders gaan trainen, het overstappen gebeurt in overleg met de trainers en hoofdtrainer Ger van Dooren.
Om de afspraken helder te houden dient de scheiding van trainers en begeleiders van de twee categorie├źn (jongens en meisjes) strak te worden gehanteerd.

Deze afspraken zijn voor 1 jaar gemaakt en in oktober 2011 gaan we evalueren hoe ze functioneerden.

Op dinsdag 23 november 2010 is er om 20.00 uur een bijeenkomst voor alle betrokkenen van bovenstaand besluit, eventueel met ouders erbij. Er zal dan ook het nieuwe boekje voor de nieuwelingen en junioren worden uitgereikt, waar de laatste vernieuwingen over o.a. het gebruik van de transponders in staan.

Our website is protected by DMC Firewall!