Het is alweer enige jaren geleden dat TWC de Kempen een volwaardig eigen nieuwelingen-team bij een klassieker aan de start had staan. Wedstrijdsport_Verslagen_20110402_EldenZaterdagochtend 2 april 2011 reden Niels Kapteins, Piet van Herk en Elden van Delft hun eerste wielerklassieker van 78 km, start en finish te Genemuiden.

Al tijdens de neutralisatie veel nerveusiteit in het 155 man tellende peleton met dien ten gevolge enkele valpartijen. Dat zou de hele koers zo blijven ondanks het stralende zonnetje en de voor de polders meevallende wind. Helaas had Niels Kapteins al vroeg in de wedstrijd de pech achter zo'n valpartij te zitten en zodoende aansluiting met het peleton te verliezen. Hij werd nog voor half wedstrijd met een achtervolgende groep uit koers genomen.
Ook Piet zat na 20 km in een achtervolgende groep maar wist wel terug te keren in het peloton.

Nogal wat vluchtpogingen werden ondernomen maar geen enkele ontsnapping hield stand. Zo'n 95 renners reden in een zeer uitgestrekt peleton Genemuiden binnen. De winnaar, Stan Wijkel, mocht evenals vorig jaar als laatste de rondemiss kussen.
Piet eindigde achteraan in het peleton als 94e en Elden als 60e.
Voornaamste doel voor deze dag was het leren een klassieker te rijden met alle ingrediƫnten van dien (groot peleton, hoge snelheid, van dorp naar dorp ipv rondom de kerk etc).
Een ervaring rijker, alle drie.
Our website is protected by DMC Firewall!