De internationale 47e European junior cycling tour Assen is in 2011 gehouden van 1 t/m 6 augustus en is een meerdaagse etappewedstrijd voor wielrenners/ wielrensters uit de jeugdcategorieën I t/m VII, nieuwelingen, nieuwelingenmeisjes, junioren en juniorvrouwen. In deze etappewedstrijd wordt gestreden om de leiderstrui voor het algemeen klassement (geel of roze voor meisjes bij de jeugd), het puntenklassement (groen trui) en het speciaal klassement (de witte trui).
Aan deze zgn. 47e Jeugdtour Assen hebben vele nationaliteiten meegedaan en ook aan aantal van onze eigen TWC de Kempen leden, nl. Marisa Dirks, Kylie Watereus, Mitch Groot, Max Gulickx, Niels Kaptheijns, Maud Kaptheijns en Veerle Goossens.

Het deelnemersveld bestond uit renners uit Amerika, Australië, Curaçao, Litouwen, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, België,Verenigd Koninkrijk en natuurlijk Nederland. Bij de nieuwelingen en dames categorie waren er ook nog de nationale selecties uit Engeland, Denemarken, Duitsland en Litouwen wat de wedstrijden uitermate zwaar maakte.
Het programma was als volgt:
- maandag; proloog
- dinsdag; criterium
- woensdag; klassieker
- donderdag; tijdrit
- vrijdag; omloop
- zaterdag; criterium. 

Onze renners hebben zich uitermate goed laten zien in de wedstrijden. Mitch Groot heeft twee dagen in de gele leiderstrui gereden en is uiteindelijk 3e in het eindklassement en 3e in het puntenklassement geworden. Max Gulickx heeft op de laatste dag de groen trui (leider in puntenklassement) gepakt. Kylie en Marisa hebben zich tussen de jongens vaak in de top tien gereden en Kylie zelfs als 10e in het eindklassement. Maud en Niels hebben zich alle dagen goed in het peloton gehandhaafd en in de tijdrit hun specialiteit laten zien met supertijden. Veerle Goossens heeft laten zien dat ze uitstekend kan sprinten en is uiteindelijk 3e geworden in het puntenklassement.

Al met al een zeer leuke, sportieve en leerzame sportweek in Assen waar we als TWC de Kempen trots mogen zijn op onze deelnemers. We hopen dat er volgend jaar meer renners van TWC mee doen en zich willen meten met de top van Europa.

nieuws_algemeen_20110810_mitch Nieuws_Algemeen_20110810_Maud Nieuws_Algemeen_20110810_Veerle
Mitch Groot in de gele trui Maud Kaptheijns tijdens de tijdrit Veerle Goossens in de tijdrit
Nieuws_Algemeen_20110810_KylieMarisa Nieuws_Algemeen_20110810_Max Nieuws_Algemeen_20110810_Niels
Kylie en Marisa over de keien tijdens de omloop Max Gulickx wint de groene trui Niels Kaptheijns tijdens de omloop
DMC Firewall is a Joomla Security extension!