Zware strijd jongens nieuwelingen in de Wim Hendriks trofee te Koewacht.

Op een zonovergoten paaszaterdag stonden de jongens nieuwelingen (Niels Elden Piet) aan de start voor hun tweede klassieker in het Vlaamse Sint Gilles-Waas.
80km door het Vlaamse land met zo'n 6km stoffige kasseienstroken in het verschiet richting het Zeeuwse Koewacht.

Wedstrijdsport_Verslagen_20110423_EldenEn jawel, ze hadden hun lesje geleerd van de 1ste klassieker en startten op de voorste rij achter de neutralisatiewagen. Dat was nodig ook, met 188 overige nieuwelingen in koers.
Een aardig internationaal gezelschap met Engelsen, Duitsers en Belgen.
Gelukkig was het allemaal wat minder hectisch en nerveus als in de omloop van Noord West Overijssel en ons drietal wist zich tot half koers ook aardig in het peleton te handhaven.
Helaas moest Niels Kapteins kort daarna de strijd staken vanwege kramp.
Piet van Herk kwam na 56 km als tiende over de kasseien in een langgerekt peloton door. Veel kracht, makkelijk pedalerend. Ook Elden van Delft zat midden in deze groep (had zich tweemaal van achteruit de wedstrijd terug naar voren moeten knokken, zie foto).
Inmiddels waren al tientallen renners uit koers genomen.
Helaas misten we Piet bij een volgende doorkomst over deze kasseienstrook. Hij had een flinke smak gemaakt en lek gereden bovendien. De verwondingen waren van dien aard dat Piet de wedstrijd moest staken. Elden eindigde in een derde groep achter de winnaar als 76e op een kleine twee minuten achterstand.
Al met al dus een minder succesvolle dag. Maar vergis je niet in onze jongens!
Er zit ontwikkeling in hun rijden, in hun koerskennis en inhoud. Jullie gaan nog van ze horen dit wielerseizoen!

 

Our website is protected by DMC Firewall!