Onze eerstejaars nieuwelingen, Piet van Herk, Niels Kaptheijns en Elden van Delft, reisden zaterdagochtend 5.00 uur af naar Assen om aldaar de derde klassieker van het seizoen te rijden. Piet en Elden presteerden boven verwachting terwijl de domper van de dag de sleutelbeenbreuk van Niels was.


Wedstrijdsport_Verslagen_20110430_Niels!61 coureurs stonden in het Drentse Assen aan de start. Een louter Nederlands gezelschap met veel renners uit het noorden van het land.
Al om 9.30 uur kwam de groep in beweging voor de 5km neutralisatie en de 86 km koers. Dat vroege tijdstip had als bijkomend voordeel dat het warme weer de renners nog weinig last kon bezorgen. Dat echter deed de droogte wel.
Boven de kasseien (zo'n 5km totaal) hingen bij momenten flinke stofwolken wat het zicht belemmerde en de dorst vergrootte.
Na ongeveer 20 km koers kwam Niels ongelukkig ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Jammer, want meer en meer kwam Niels in vorm. Het ongeluk lijkt hem vooralsnog te achtervolgen in de klassiekers.
Het was een harde wedstrijd, met tien vroege vluchters en de kasseien die het gehele veld uiteen rafelde. Piet en Elden wisten zich goed voor in dat peloton te handhaven. Piet reed lek op de kasseien en viel iets terug. In plukjes kwamen de renners over de meet. Elden finishte als 30e met een achterstand van ruim 5 minuten op de winnaar en Piet kort daarachter als 44e.

In het persbericht van de organisatie werd gememoreerd dat "de verwachting is dat alleen de allersterkste deze wedstrijd uitrijden". Mooi dat Piet en Elden van TWC de Kempen bij die 48 gefinishte behoorden.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd