In november heb ik de Rabo-testdag gereden op de baan in Alkmaar. Deze dag was ervoor bedoelt om je in de kijker te rijden voor de Nederlandse Selectie Junioren op de baan. Door mijn snelle tijd op 2 km, ben ik opgenomen in de selectie. Na een aantal verschillende trainingen hebben ze mij ook uitgenodigd voor het Interland in Gent op 7 en 8 januari. Hier worden verschillende wedstrijden gereden met verschillende landen uit Europa. Ook was ik uitgenodigd voor het Interland in Apeldoorn op 14 en 15 januari.

Interland Gent, 7 en 8 januari
Het interland in Gent vond plaats op 7 en 8 januari 2012. Er deden 5 landen mee: Nederland, Belgie, Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk. Ik reed het Omnium. Dat betekent dat je een aantal wedstrijden rijdt, en daaruit wordt een klassement opgemaakt. Ook reed ik de ploegenachtervolging (3 km) samen met Nicky Zijlaard en Daisy Rodenburg. Deze ploegenachtervolging wonnen wij met een aantal secondes voorsprong op de Belgische Junior-vrouwen. Het Omnium bestond uit een 250m vliegend, puntenkoers, scratch (normale wedstrijd) afvalkoers, 500m en een 2 km individuele achtervolging. Jammer genoeg heb ik mijn persoonlijk record op 2 km achtervolging niet kunnen verbeteren! Mijn beste uitslag met het Omnium was een 3e plaats tijdens de Afvalkoers. In het Omnium eindigde ik uiteindelijk als 5e.

Wedstrijdsport_Verslagen_20120119_Anouk-1
1e op de ploegenachtervolging samen met Nicky Zijlaard en Daisy Rodenburg. (Gent)

 

wedstrijdsport_verslagen_20120119_anouk-2
250m vliegend (Gent)

 

Interland Apeldoorn, 14 en 15 januari
Het interland in Apeldoorn vond plaats op 14 en 15 januari 2012. Dit keer deden er weer 5 landen mee: Nederland, Belgie, Duitsland, Tsjechie, Oostenrijk. In Apeldoorn reed ik net zoals in Gent de ploegenachtervolging (3 km). Er was nu alleen geen Omnium, maar er waren aparte onderdelen. Op zaterdag 14 januari reed ik de scratch, puntenkoers en dernykoers. In de scratch eindigde ik als 4e, en in de dernykoers als 3e. Helaas ging de puntenkoers niet zo goed, omdat we elke keer hard moesten sprinten. Dit is wel lastig wanneer je tegen Junior-vrouwen moet rijden als je zelf nog nieuweling bent. Zij zijn vaak dan toch nog even wat sterker. Ook reed ik op zaterdag de ploegenachtervolging samen met Nicky Zijlaard en Daisy Rodenburg. Deze hebben wij gewonnen. Duitsland werd 2e, Belgie 3e. 
Zondag 15 januari reed ik de 2 km individuele achtervolging, de afvalkoers en scratch. In de afvalkoers werd ik verassend 2e, hier was ik zeker tevreden mee! Ik kan terugkijken op 2 zeer leerzame Interlands, en ik hoop dat ik dit volgend jaar als Junior-vrouw weer mee mag maken!

wedstrijdsport_verslagen_20120119_anouk-3
1e op de ploegenachtervolging samen met Nicky Zijlaard en Daisy Rodenburg. (Apeldoorn)
Our website is protected by DMC Firewall!