Persbericht.

In 2012 geen Ronde van Valkenswaard

Wat op 8 september 2012 een jubileumfeest had moeten worden vanwege de 50ste editie van de Ronde van Valkenswaard kan helaas geen doorgang vinden. Tot op het allerlaatste moment is de organisatie er niet in geslaagd om een passende alternatieve datum voor dit festijn te vinden.

 

Al medio 2011 is de organisatie begonnen met de voorbereidingen van wat een speciale jubileumeditie van de Ronde van Valkenswaard moest worden. TWC de Kempen wilde een spectaculaire dag wielrennen in het centrum van Valkenswaard organiseren en had daarvoor het plan ontwikkeld om ook de Holland Ladies Tour naar Valkenswaard te halen. Op 8 september zou een etappe van de Holland Ladies Tour in en rond Valkenswaard worden verreden en bovendien zouden er wedstrijden voor  alle categorieën renners worden verreden. Als afsluitend klapstuk van de wielerdag was de wedstrijd voor elite- belofterenners in het kader van het Baby-Dump Kempenpers Klassement gepland.

Echter, op het allerlaatste moment kon de gemeente Valkenswaard geen medewerking verlenen aan de organisatie omdat een dag later op 9 september het Bloemencorso op de evenementenkalender stond. Twee zo grote evenementen direct achter elkaar binnen twee dagen zou een te grote belasting voor de openbare orde en veiligheid betekenen.

Spoorslags is de organisatie toen gaan zoeken naar een aantal alternatieve data. Helaas bleken hierbij ook een groot aantal obstakels de mooie plannen te dwarsbomen. Concurrerende wedstrijden in de regio en andere al geplande evenementen in het centrum van Valkenswaard vormden de grootste hindernissen.

Hoewel er met de sponsors van de Ronde van Valkenswaard al afspraken waren gemaakt over een aansprekend randprogramma moest helaas tot annulering van het evenement in 2012 worden besloten. Met de sponsors is nu afgesproken dat alles in het werk wordt gesteld om het jubileum dan maar groots in 2013 te vieren.

Voor nadere informatie over dit persbericht,

Albert van Maasakkers,

Voorzitter TWC de Kempen.

040-2110636

06-22710280

 

Our website is protected by DMC Firewall!