TWC de Kempen 2e in ploegenklassement internationale meerdaagse Borsele

 De junioren dames van TWC de Kempen hebben afgelopen weekend in de 3 daagse van Borsele een heel knappe prestatie geleverd door in het eindklassement voor ploegen als 2e te eindigen. Alleen de Belgische nationale selectie moesten ze voor zich laten. Alle Nederlandse deelnemende ploegen, de nationale selecties van Wales, Denemarken, Duitsland, Groot Brittanië, Frankrijk en Oostenrijk en diverse buitenlandse teams moesten de meerdere erkennen in de dames van TWC de Kempen.

Vrijdagavond 20 april werd gestart met een individuele tijdrit over 13,2 km. Deze werd gewonnen door de Engelse Elinor Barker. De onderlinge verschillen waren niet groot. De dames van TWC de Kempen eindigden respectievelijk op een 20e (Britt Teunissen), 23e (Evy Kuijpers), 31e (Maud Kaptheijns) en 59e Plaats. (Vera van Zetten). Senna Feron eindigde in haar eerste tijdrit op plek 103.

 

Zaterdag 21 april stond een klassieker over 72 km op het programma. Dit was een zeer zware wedstrijd door de omstandigheden. De dames werden overvallen door harde windstoten, regen en hagel. Deze tweede etappe werd gewonnen door Ashlyn van Baarle. Jammer genoeg haalden 2 kempenrensters de finish niet ten gevolge van een valpartij en materiaalpech. Senna Feron en Vera van Zetten konden jammer genoeg de wedstrijd niet afmaken. Door tussensprints kwam Evy Kuijpers in het bezit van de paarse trui van het tussensprintklassement. De dames eindigden als 21e (Evy Kuijpers), 23e (Britt Teunissen) en 28e (Maud Kaptheijns).

Bij de start van de 3e etappe stonden de dames nog 8e in het ploegenklassement. Deze etappe was wederom een heel zware. De nationale ploegen namen direct het heft in handen en er werd al snel een kopgroep gevormd met daarin de leiders van alle klassementen en de wereldkampioene Lucy Garner. Evy Kuypers maakte onderdeel uit van deze kopgroep.

30 km voor het einde werd de kopgroep ingehaald door de achtervolgende renners en ontstond er een groep van een kleine 40 vrouwen. Hierin waren alle 3 de Kempenrenners vertegenwoordigd.

Het hoge tempo dat door de nationale selecties werd opgelegd zorgde ervoor dat er geen ontsnappingen mogelijk waren. Uiteindelijk eindigde deze etappe dan ook in een massasprint die gewonnen werd door Lucy Garner, de wereldkampioene. Britt eindigde als 7e, Maud als 20e en Evy als 22e.

Dit alles leidde tot het volgende eindklassement

 1. Eleonor Barker
 2. Nicky Zijlaard
 3. Ashlyn van Baarle
 4. Lotte Kopecky
 5. Lucy Garner
 6. Corine van de Zijden
 7. Louise Olsen
 8. Stefanie Bochlser
 9. Kaat van der Meulen
 10. Amy Roberts

12. Britt Teunissen

15. Evy Kuijpers

21. Maud Kaptheijns

 

De eerste 5 van het ploegenklassement zijn als volgt

 1. Belgisch Nationaal Team
 2. TWC de Kempen
 3. RWC Ahoy-Dorien
 4. Wales National Team
 5. Great Britain CT
Our website is protected by DMC Firewall!