Zaterdagmorgen 19 mei verzamelden 10 renners van TWC de Kempen zich bij de GGZE aan de Boschdijk in Eindhoven om te starten voor de Hel van Brabant 2012. De stemming zat er goed in.

Het team bestond uit Luuk Metsemakers, Wesly Theunissen,  Bram van Kooij,  Patrick Kleine,  Perry van Dijk,  Roy Maessen,  Maarten Hollebekkers en Sjef Heemels. Als gastrenners stonden Thomas Rynart en Rob Nillessen aan het vertrek. Ploegleiders van dienst waren Peter Peels en Toon de Greef

De eerste dag, afstand 115 kilometer, bracht gelijk waar niemand op gehoopt had. Een nerveuze koers waar hard werd gereden en waar na een neutralisatie van 6 kilometer gelijk een kasseienstrook voor de wielen kwam.  Daar werd gelijk flink huis gehouden.  Het leverde gelijk een aantal slachtoffers op waaronder ook enkele Kempenrenners.

 

Na 40 kilometer ontstond er nog eens een massale valpartij; gevolg nog 4 man van de kempen plus gastrenner Rob Nillissen in koers. De snelheid bleef hoog en zo trokken we door Schijndel terug naar Eindhoven. Na 70 kilometer werd het peloton opnieuw opgeschrikt door een valpartij.

 

Nu lag Patrick er bij. Het zag er vreselijk uit maar Patrick pakte gelijk zijn fiets, verloor geen tijd en reed ook vol door tot Peter bij hem kwam.  Hij nam gelijk plaats achter de auto. Hij was weer snel terug bij Wesly die op hem had gewacht en voor de laatste 30 meter de aansluiting bij het peloton terug kon brengen.

1_amat_c

 

(zie voor meer foto's onder 'foto's' in het menu van de website).

Patrick stormde gelijk dwars door het peloton naar voren.  Opnieuw lag de snelheid hoog maar er gebeurde niets meer. In de laatste 10 kilometer werden duidelijk de voorbereidingen getroffen voor de finale. De massasprint werd gewonnen door Christohpe Mariën.

De Kempenrenners eindigden met 4 man bij de eerste 60 in de zelfde tijd als de winnaar. Rob Nillessen  finishte op de 28ste stek.

Voor de rit op zondag moesten we onze tactiek aanpassen.

De zondag werd er vertrokken voor 125 kilometer door onze kempen waar we afgelopen winter toch veel hebben gereden. Met 9 Kempenrenners vertrokken we. Thomas Rynart moest helaas met een dikke knie thuis blijven. Na een korte neutralisatie van 2,5 kilometer werd de koers vrij gegeven en stormden de renners via de kartbaan richting de gevreesde strook bij Middelbeers. Eerste aanvaller was zo als vanouds Wesly Theunissen. Wederom kwam er een schifting tot stand en dreigden we weer renners te verliezen. Maar het kwam allemaal goed door dat HST Yokohamma de koers stevig in handen nam. Zo trokken we dan ook verder en de kasseienstroken volgden snel achter elkaar. Meerde malen probeerde Bram van Kooij een schifting te forceren.

Leuk werd het nog door een fout van de jury. Het peloton kwam in Eersel voor de jury wat voor de nodige hilariteit zorgde.  Al snel ging het tempo echter weer de hoogte in. Koers richting Bergeijk en via Bergeijk naar Borkel en Schaft om via het Verzetje door Dommelen, Valkenswaard en Waalre te rijden. Vervolgens met een lus via Wintelre en Vessem naar Eindhoven om ons klaar te maken voor de finale. Het werd een finale met alles er op en er aan. Zo’n 10 kilometer voor het einde wederom valpartij.  Patrick zag het goed, nam de buitenbocht en ontliep zo de problemen. Hij kon nog net in een groep van 40 aanpikken en dacht dat dit de slag was. Helaas zaten er diverse mannen van het klassement in het peloton dat snel de hergroepering tot stand bracht.

Dus op naar de laatste kilometers. Opnieuw een klap en weer een valpartij.  Patrick had geluk maar moest wel de benen stil houden waardoor hij kansloos was voor de sprint.

TWC de Kempen beëindigde deze wedstrijd met 6 man en 1 gastrenner.  Een uitstekende gelegenheid goed voor de jonge mannen die in een van de zwaarste klassiekers van Nederland veel ervaring op hebben kunnen doen.

Einduitslag:

Winnaar Christophe Mariën, België.

20 Rob Nillessen, gastrenner TWC de Kempen, 56 Patrick Kleine, 65 Luuk Metsemakers, 78 Wesly Theunissen, en 88 Bram van Kooij allen in de zelfde tijd als de winnaar.

Beelden via tv Schijndel.

De amateurs van TWC de Kempen kregen de afgelopen weken veel respect voor de mannier van koersen in diverse wedstrijden door overal van voren te rijden. Zo ook in de week voor de Hel van Brabant tijdens de wedstrijd in Leeuwen waar de Kempenrenners de wedstrijd in handen hadden maar het niet af konden maken met 3 man in de kopgroep. In een gesprek voor de tv loofde de latere winnaar dan ook de Kempenrenners voor strijdlustige manier van koersen.

 

 

 

 

 

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!