Zaterdag 26 januari stond in het teken van het NK veldrijden voor de jeugd. Dit jaar in Moergestel. De laatste weken moest er flink geploeterd worden door de sneeuw. Echte bikkels zijn het al die jongens en meiden. Er lag een prachtig parcours in Moergestel, sneeuwvrij gemaakt, een compliment voor de TWC Pijnenburg voor de organisatie

Drie jeugdrenners van TWC De Kempen deden mee met het NK. Joris van der Straaten, Mees Hendrikx en Manon van der Kroft.

 

Voor Joris en Mees was er een groot deelnemersveld, 50 jongens trappelend vol enthousiasme aan de start. Er werd fanatiek gereden, ook door Mees en Joris. Mees werd 25e, Joris 30e een mooi resultaat.

Na de jongens was het de beurt aan de meiden. Ook hier veel deelneemsters, meer dan 20. Manon had er zin in en ging meteen goed van start. Een kopgroep van 5 meiden waren niet in te halen maar Manon kwam stapje voor stapje dichterbij. Ze bleef knokken en ervoor gaan, mooi om te zien. Uiteindelijk finishte Manon onder luid gejuich van haar supporters als 7e, een prachtige prestatie.

Het NK was een mooie afsluiting van het veldseizoen.

Vanaf nu is de blik weer gericht op de weg. Bij TWC De Kempen gaan we een paar weken rekken en strekken met de jeugd en daarna met heel veel zin weer de weg op. Dit allemaal in en rond ons Clubgebouw en op ons eigen autovrije parcours aan de Mgr. Smetsstraat in Dommelen.

Manon_NK_2013

Our website is protected by DMC Firewall!