Valkenswaard, 9 maart 2013 - Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. De Jeugdafdeling van TWC de Kempen doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie jeugd. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Valkenswaard. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit Valkenswaard hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties  krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

 

gehandicaptensport6

Toer en Wieler Club de Kempen uit Valkenswaard heeft al sinds 1967 een florerende jeugdafdeling waarin veel vrijwilligers het jaar rond wekelijks hun bijdrage leveren. De vereniging wil ALLE kinderen in staat stellen op een gezonde manier te bewegen en te sporten. Met ALLE kinderen bedoelt de vereniging ook ALLE kinderen van elk niveau, sociale klasse, valide of mindervalide. Sinds enige jaren organiseert de jeugdafdeling van de vereniging in samenwerking met andere partijen wielerwedstrijden en wielerclinics voor kinderen met een verstandelijk of andere beperking.

Samen gezond bewegen en sporten is voor valide alsook voor mindervalide kinderen in veel opzichten van grote maatschappelijke waarde. De valide kinderen laten delen in het plezier dat mindervalide kinderen aan de wielersport beleven. De mindervalide kinderen de waardering te laten ervaren die zij van hun valide sportertjes krijgen voor hun doorzettingsvermogen. Op 24 maart 2013 organiseert de vereniging weer een wedstrijd voor alle kinderen. Op het programma staat ook een wedstrijd voor jongelui met een verstandelijke beperking.

TWC de Kempen wil graag winnen om kinderen met een beperking structureel kansen te bieden om gezond te bewegen en van sporten te genieten. Wat is er mooier dan een kind met een beperking met een brede smile op het gezicht een medaille of beker in ontvangst te zien nemen.

De prijs zet TWC de Kempen in om als beloning voor die kinderen in een veilige omgeving (een voor het overig verkeer afgesloten wielercomplex) nieuwe mogelijkheden te ontdekken en kansen te bieden.

Stem dus op 15, 16 of 17 maart op dit initiatief van TWC de Kempen. Heb je familie, vrienden of bekenden die in Valkenswaard wonen vraag hen dan ook om op ons te stemmen. Stemmen doe je hier (onder gemeente Valkenswaard).

DMC Firewall is a Joomla Security extension!