Dit weekend zou het seizoen dan eindelijk beginnen voor de dames in Strijen. Helaas was (en is) het nog steeds winter in Nederland en bestond de kans dat de koers afgelast zou worden. Er werd namelijk sneeuw voorspeld. De afgelopen week werd het weerbericht dan ook nauwlettend in de gaten gehouden door de dames. Gelukkig kregen we op vrijdagavond een mailtje van Peter met de boodschap dat Strijen gewoon door zou gaan.  Het zou wel een enorm zware koers worden want er was een harde wind voorspeld. De dames die zouden starten waren: Kim, Ingeborg, Maud, Carleen, Vera, Sophie, Rosan, Milou en Leoni.

 

We hoefden pas om 3 uur te starten maar de meeste dames waren al voor 1 uur aanwezig. Zo hadden we ruim de tijd om om te kleden en warm te rijden. Ook nog even de benen en tenen ingesmeerd en toen konden we de fiets op. Ondertussen werd er gekeken bij de juniordames en daar was het een groot slagveld. Er reden allemaal kleine groepjes in het rond.

Ongeveer drie kwartier voor de start gingen de eerste dames al staan. Zo ook een aantal van ons. Ikzelf had geen zin om zo lang kou te leiden en ben dus blijven rijden met nog een aantal. Een kwartier voor de start zijn we toch gaan staan maar toen stonden we al achteraan. Maud en Ingeborg waren wel vroeg gaan staan en stonden dus redelijk vooraan. Sophie en Vera stonden ongeveer halverwege en Rosan, Carleen, Kim, Milou en ik stonden zo ongeveer achteraan.

Er was geen neutralisatie en daarom was het achteraf niet erg slim om achteraan te staan. Meteen bij de eerste bocht ging alles al op een lint en na 1,5 kilometer kregen we al wind tegen. Daar brak alles in meerdere groepen. Ikzelf kon het tempo van het groepje niet volgen. We probeerden namelijk met een aantal terug te rijden naar het groepje ervoor maar iedereen zette elkaar op de kant. Niet echt slim als je terug wil komen. Misschien is het dan handig om elkaar te helpen want alleen kwam je toch niet tegen die wind in. Maar dat is achteraf makkelijk te zeggen.

Sophie had al vrij snel ene lekke band en moest dus de meeste groepen voorbij laten gaan. Rosan en Milou zaten de eerst ronde al tussen de auto’s maar Milou is uiteindelijk tussen de auto’s nog wel bij het groepje waar ik in zat terecht gekomen. Die moest ze uiteindelijk wel laten gaan want er vielen telkens gaten. Daarom was ik op een gegeven moment voor in het groepje gaan zitten en heb nog even mee kunnen draaien.

Dit duurde niet lang want al vrij snel werden de groepjes uit koers gehaald. De achterstand werd steeds groter. Halverwege waren alleen Ingeborg, Maud, Kim en Carleen nog in koers maar dat duurde ook niet lang. Uiteindelijk is alleen Ingeborg gefinisht en de rest is allemaal uit koers gehaald. Van de ongeveer 150 gestarte dames zijn er maar 44 gefinisht.

Volgende week is de 2de koers van het seizoen. Dit keer dichter bij huis want we rijden namelijk de Meeus race in Lierop.   

Op de Foto:  Ingeborg Bremmers

DMC Firewall is a Joomla Security extension!