Ook afgelopen weekend werd er weer gekoerst door de damesploeg. Dit keer behoorlijk dicht bij huis want we reden namelijk de Meeus Race in Lierop. De weersvoorspellingen waren helaas niet al te best. Windkracht 5/6 en gevoelstemperatuur van -10. De koers werd daarom van te voren met een ronde ingekort. De dames die aan de start stonden waren: Kim, Carleen, Maud, Rosan, Milou, Lana, Sophie, Vera, Ingeborg en Leoni.

Omdat de start al om 10 uur was verzamelden we om 8 uur in Lierop. We mochten ons bij Lana thuis klaarmaken. Erg fijn omdat dit maar een paar honderd meter van het parcours is. Lana bedankt hiervoor!

Een uurtje van te voren begonnen we met inrijden. Een aantal deden dat lekker warm op de tacx in de bijkeuken en de rest ging de weg op. Daar merkten we al meteen dat het een zware wedstrijd zou worden. De wind was erg sterk en het was moeilijk om warm te blijven. Na een stuk over het parcours hadden we ook gelijk door dat we dit keer niet achteraan moesten gaan staan bij de start want dan zouden we weer achter de feiten aanrijden. Er was dit keer wel een neutralisatie maar die was maar een paar honderd meter.

 

Gelukkig gingen de meeste dames dit keer niet al drie kwartier van te voren opstellen en toen wij twintig minuten van te voren gingen staan met een paar dames stonden we tweede rij. Helaas moesten we toen iedereen er al stond nog aan de kant voor een auto en kon het maar zo gebeuren dat je achteraan stond. Ikzelf stond samen met Carleen en Vera nog steeds tweede rij. De rest van de dames stonden allemaal wat verder naar achter.

Na flink wat kou leiden konden we om 10 uur dan eindelijk van start. Vlak na de neutralisatie was al de eerste valpartij maar daar kon bijna iedereen nog wel omheen. Nog geen kilometer later was dat wel anders. We draaiden een smalle straat in en in de bocht reed er eentje tegen het achterwiel van Carleen. Die kon gelukkig normaal recht blijven maar het andere meisje viel hard. Ik reed op dat moment net naast Carleen en heb nog even omgekeken. Het grootste deel van het peloton stond stil achter de gevallen dames.

De eerst groep bestond toen nog uit maar 30 dames. Dat duurde niet lang want langzaam aan kwamen er toch wel groepen aansluiten. Ik heb een deel van de eerste ronde in het peloton meegereden maar lag de dagen ervoor ziek op bed en merkte al snel dat ik totaal geen kracht in m’n benen had. Daardoor ben ik van groepje naar groepje gewaaid.
Net als in Strijen werden de meeste dames al vrij snel weer uit koers gehaald. Op de helft van de koers zaten alleen Kim, Carleen en Lana nog in koers. Helaas kreeg Lana toen twee keer een lekke band en moest zijn de groep laten gaan. Carleen en Kim reden goed mee in de tweede groep en zijn  uiteindelijk de enige dames die hebben uitgereden. Carleen werd 17e en Kim 20e. In totaal hebben maar 36 dames uitgereden van de 115. Goede prestatie dus!

Volgende week rijden de dames in Oploo. Dit keer een criterium in plaats van een klassieker. Nu hopen dat het eindelijk eens echt lente wordt.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd