Oploo

De dames reden op eerste paasdag het eerste criterium van het seizoen. Het criterium werd verreden in Oploo. Het rondje was iets meer dan drie kilometer en was behoorlijk op de vlakte. Ook dit keer stonden weer bijna alle dames aan de start, namelijk: Carleen Baas, Rosan Baas, Sophie van Bakel, Kim Banga, Ingeborg Bremmers, Maud Kaptheijns, Milou Meeuse, Leoni Padding, Vera van Zetten en ook juniordame Senna Feron.

De start zou om half drie zijn maar toen we bij de start stonden werd er door de jury gezegd dat we nog maar een paar rondjes moesten gaan rijden. Er was een valpartij geweest bij de nieuwelingen en er moest nog gewacht worden op de ambulance. Ook werd er gezegd dat er toch geloot werd bij het opstellen en dat we dus rustig konden blijven rijden. Na 2 rondjes vonden we het wel genoeg en wilden we gaan staan maar toen gaf een jurylid aan dat het nog wel een tijdje zou duren en dat we nog een rondje moesten doen. Weer werd er aangegeven dat er toch geloot werd en dat het dus niet uit zou maken.

 

Na het rondje kwamen we bij de start en toen bleek dat er toch te weinig tijd was om op te stellen en dat er zo gestart zou worden. Wij stonden nog maar net (en helemaal achteraan) toen ze omriepen dat de motoren op moesten rijden. Gelukkig waren er een aantal dames erg kwaad geworden en werd er toch geloot. Erg vreemd allemaal maar na flink wat gezeur konden we opstellen en starten. In de tweede ronde was er een valpartij en daardoor kwamen een aantal van ons in de problemen. Het lukte Sophie, Leoni en Rosan niet om weer terug te komen en die zijn dan ook gedubbeld. De andere dames zaten wel van voren of konden weer terugkeren.

Er gebeurde niet heel veel want er werd wel af en toen aangevallen maar daarna viel het ook snel weer stil. Tot in de laatste ronde een groepje van vier wegreed en dat groepje is niet meer teruggepakt. Dit waren de uitslagen: Kim 24e, Maud 48e, Senna 50e, Vera 56e, Carleen 58e, Ingeborg 68e, Milou 74e , Sophie 79e, Leoni 80e.

 

Waddinxveen

Op tweede paasdag werd er weer een criterium gereden door een aantal dames. Dit keer stonden we aan de start in Waddinxveen. Er stond weer een grote groep dames aan de start alleen waren er dit keer niet veel dames van de Kempen aanwezig. Carleen Baas, Kim Banga en Leoni Padding stonden aan de start. Het parcours in Waddinxveen was totaal anders dan het parcours van Oploo. In Waddinxveen werd het criterium georganiseerd op een industrieterrein. Het was een rondje met 8 bochten die kort achter elkaar kwamen en daarnaast was er een lange finishstraat.

In Oploo werden we uiteindelijk op nummer opgesteld maar in Waddinxveen was dit niet het geval. Wij waren behoorlijk laat bij de start en dus stonden we op de laatste rij. Omdat het startpistool het niet deed werd er eerst een loze ronde gereden maar daarna werd er meteen gas gegeven. Er werd over het algemeen niet heel erg hard gereden. Alleen in de finishstraat werd er vol gas gegeven en ging het hele peloton op een lint.

Kim was na een paar ronden weggereden met nog drie andere dames en heeft een tijd in de kopgroep gezeten. Ook was ze behoorlijk vaak op kop van het peloton te vinden. In de sprint ging het helaas wat minder en ze kwam als 43e over de finish. Carleen heeft de hele wedstrijd goed meegereden en finishte als 26e. Leoni was nog niet echt hersteld van de dag ervoor en finishte niet.

Volgende week wordt er weer een criterium gereden. Dit keer in Oud Gastel.

 

Foto : Coen v Kruysdijk

Op de foto Vera v Zetten

Our website is protected by DMC Firewall!