Het centrum van Valkenswaard zal zondag 14 april a.s. weer een hele dag bruisen met de 50ste editie van de Smits Machinefabriek Wielerronde !!

Zondag 14 april a.s. wordt de tweede  wedstrijd van de achttiende editie van het Baby-Dump Kempenpers Klassement voor de mannen elite en belofterenners in Valkenswaard verreden. De organiserende vereniging TWC de Kempen viert met de 50ste editie van de Smits Machinefabriek  Ronde van Valkenswaard het gouden jubileum van dit spraakmakende spektakel.

Tijdens deze jubileum wedstrijd wordt ook de eerste wedstrijd van de vrouweneditie 2013 van het Baby-Dump Kempenpers Klassement verreden over een afstand van 65 kilometer. De elite beloften dames gaan strijden om de eerste roze BabyDump leiderstrui 2013, die vorig jaar bij de allereerste editie vanaf begin tot eind in handen was van Nina Kessler. De tweede editie van het vrouwenklassement kent komend seizoen dus 9 wedstrijden, keurig over het jaar verspreid, maar met een behoorlijke nadruk op de eerste seizoenshelft, waarbij de eerste drie wedstrijden nieuw zijn ten opzichte van vorig jaar.

 

Ook dit jaar belooft het weer een spannende cyclus te worden met vele kandidaten zowel bij de mannen alsook bij de vrouwen voor de eindzege. Tot de grote kanshebbers op de titel in Valkenswaard bij de mannen moet zeker Koos Jeroen Kers, Nederlands Kampioen Elite z/c, worden gerekend. Echter ook Marco Brus en Twan Castelijns zullen voor de ereplaatsen willen strijden. Met name de renners en rensters uit de eigen regio zullen zich in de strijd om de ereplaatsen willen manifesteren. Zowel bij de heren alsook bij de dames is sprake van een internationaal deelnemersveld (uit onder meer Duitsland, België en Noorwegen)

De volgende categorieën van wedstrijden worden verreden:

12:30 uur nieuwelingen/junioren meisjes 40 km

13:45 uur junioren mannen 65 km

15:30 uur elite vrouwen / belofte vrouwen / amateur vrouwen 65 km

17:30 uur elite/belofte renners 80 km

Parcourslengte circa 2,4 km

De wedstrijden vinden plaats onder auspiciën van de KNWU en de wedstrijd voor elite/belofte renners bij de mannen en de vrouwen (hoofdonderdeel van het programma) telt mee voor het Baby-Dump Kempenpers Klassement. Het parcours in het centrum van Valkenswaard  leidt de renners over/door: Start/finish Markt, Pepertsraat, Maastrichterweg, Emmalaan, Prins Bernhardstraat, Bakkerstraat, Leenderweg, Frans van Beststraat, Karel Mollenstraat, Leenderweg, Markt.

Als extra toetje heeft de organisatie plaatselijke wielershops bereid gevonden om op een speciaal parcours op de Markt het publiek kennis te laten maken met diverse merken van  elektrische fietsen (fietsen met trapondersteuning). Bovendien zal Wens Ambulance Brabant ook op de Markt aanwezig zijn om het publiek nader kennis te laten maken met dit mooie en door de organisatie van de Ronde van Valkenswaard ondersteunde initiatief.

 

Our website is protected by DMC Firewall!