Op vrijdag 21 Juni staan Stefan, Justin, Harvey en Niels gemotiveerd aan de start van de eerste etappe van de 8 van Bladel. Er moeten drie omlopen (totaal 107 km) afgelegd worden. Direct na de neutralisatie gaat de snelheid de hoogte in met een massale valpartij als gevolg. Hier komen we Justin tegen, die zonder erg is gevallen, maar wel zijn wiel kapot heeft. Ook Niels is erbij betrokken, maar kan gelukkig wel verder. Justin kan nog terugkomen tot tussen de volgauto’, maar voor Niels zit de wedstrijd er helaas al op. Stefan finisht uiteindelijk in het peloton, Harvey kort daarachter en Justin op ruim 9 minuten. Een knappe prestatie aangezien 46 renners de finish niet halen.

Zaterdags staat de koninginnerit op het programma. 120 km verdeeld over 2 ronden met daarin veel slechte klinker/kassei stroken. De harde wind maakt er een slijtageslag van. Al vroeg in de etappe breekt het peloton in 2 delen. Harvey zit netjes voor de breuk, Harvey en Justin in het tweede deel. Uiteindelijk valt ook Harvey terug in de tweede groep, maar ze rijden de etappe wel uit.

 

Op zondag staan er twee etappes op het programma. Om 9.30 uur wordt in de regen gestart met een etappe over 91 km. Harvey is niet volledig hersteld en komt vrij snel tussen de volgauto’s te rijden. Toch zet hij knap door en finisht ondanks een valpartij. Ook Stefan krijgt het gedurende de wedstrijd zwaar en moet het peloton laten gaan. Justin wordt steeds sterker en finisht netjes in het peloton.

’s Middags staat er een afsluitende tijdrit over 9km op het programma. Door het tijdverlies dat de jongens hebben opgelopen moeten ze vroeg starten. Gelukkig is het op dat moment nog droog. Helaas heeft Harvey nog veel last van zijn valpartij en Stefan voelt zich niet goed na de ochtendetappe. Toch mogen ze terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Justin rijdt een nette tijdrit en kan ook tevreden zijn met het resultaat. Het is jammer dat hij zoveel tijd heeft verloren door een valpartij in de eerste etappe.

De jongens kunnen met een goed gevoel op weg naar de volgende wedstrijden.

Our website is protected by DMC Firewall!