Eerder in ons clubblad werd gemeld dat enkele oud-renners van onze vereniging de haalbaarheid van een reünie gingen onderzoeken. Het enthousiasme van vele huidige leden en ex-leden had ons vlug overtuigd om de reünie te gaan doorzetten.

Op zaterdag 21 september a.s. vanaf 14.30 uur tot 21.00 uur vindt de reünie plaats in het clubhuis van TWC de Kempen 't Verzetje aan de Mgr. Smetstraat 45 te Valkenswaard.

Na een aanvankelijk moeilijke start loopt de lokalisatie van actieve renners van de periode 1947 tot 1997 (leeftijd vanaf 14 jaar) als een trein. Eerst werden met behulp van oude archiefstukken en clubbladen een groot aantal namen verzameld. Daarna volgde de zwaarste klus. Het zoeken van de actuele adressen van de ruim 400 renners.

 

Eerst zochten we in iedere plaats waar veel oud-renners vandaan kwamen contactpersonen. Die gingen ons ter plaatse helpen. Omdat veel jongens en meisjes, die destijds meestal rond de 20 jaren oud waren, gingen verhuizen was het vaak een zoektocht naar een adres. Vanzelfsprekend bleven lang niet alle jongeren van toen in dezelfde woonplaats. Positief was dat er een kleine 50 actieve renners uit het verleden nu nog lid zijn. Van hen waren de adressen direct beschikbaar.

Inmiddels hebben wij met behulp van contactpersonen uit bijvoorbeeld Weert, Budel, Leende, Bergeijk/Luijksgestel, de Peel, Valkenswaard zelf en diverse omliggende dorpen een 160 adressen beschikbaar en daarbij komen er de komende weken nog eens een 100-tal bij.

Dagelijks krijgen we nog adressen binnen van onze grote leveranciers uit Weert, Budel en Bergeijk. Via de bestaande communicatieve hulpmiddelen worden daarbij ook vele adressen zichtbaar. Maar vaak is het gewoon onderweg iemand aanschieten met de vraag waar een bepaald persoon is gebleven.

Momenteel hebben wij dus zicht op een 300 adressen. Echter in Aalst/Waalre, Eindhoven en Heeze hebben wij tot dusver nog geen detective beschikbaar. In het algemeen is het voor ons het moeilijkste om ex actieve leden te vinden, die tussen 1980 en 1997 actief waren. Voor die categorie zoeken wij nog helpers. Ouderen herinneren meestal snel bijna alle namen waarmee zij destijds bijvoorbeeld in de jaren 60 en 70 fietsten. Voor jongeren is dat in de praktijk een stuk moeilijker gebleken.

Vaak hebben wij van ex-leden alleen nog maar een naam. Wij vragen dus m.n. reacties van oud-renners die nu 28 tot 45 jaren oud zijn om via hen de namen te kunnen lokaliseren. Want bijvoorbeeld uit de clubbladen weten wij wel wanneer zij actief waren. Een contactpersoon uit Aalst/Waalre en Eindhoven is daarbij ook heel dringend nodig.

Wij verwachten niet iedereen te kunnen bereiken. Ook zijn er helaas al diverse ouderen vanaf de beginjaren overleden. Vele anderen zijn uitgezwermd naar alle kanten van Nederland, maar ook hebben wij adressen uit België, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Spanje en zelfs China.

Straks gaan we alle getraceerde oud-renners benaderen of zij daadwerkelijk aanwezig willen zijn op de reünie in de tweede helft van september. Die uitvraag is een onduidelijke factor. Hebben die opgespoorde mensen wel belangstelling of gelegenheid om daadwerkelijk aanwezig te zijn ?

Wij verwachten toch op minimaal een 150 stuks aanmeldingen. Wij hopen op meer deelnemers.De komende weken gaan we met een ploegje starten met de voorbereidingen van de organisatie. Natuurlijk zijn er al een paar ideeën geopperd. Het voorbereiden van de bijeenkomst is natuurlijk niet zo saai als het dagelijks zoeken en vragen naar adressen. We willen er een gezellige dag van maken. Dat staat voorop.

Nogmaals de e-mail adressen van ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij wachten op reacties.

waar zijn ze gebleven

Our website is protected by DMC Firewall!