Op 21 september werd zoals eerder aangekondigd bij TWC de Kempen een gezellige reünie gehouden, waarbij ruim 100 oud renners, die actief waren van 1947 tot 1997 aanwezig waren. Aangevuld met partners mocht de werkgroep 150 deelnemers begroeten op deze zonnige dag.

Toen de oud-renners  vanaf 14.30 uur arriveerden op het wielercomplex ’t Verzetje viel het op dat TWC de Kempen inderdaad een regio-vereniging  is waarvan de leden bij lange na niet altijd alleen afkomstig zijn uit de Kempen. Veel bezoekers mochten we verwelkomen uit de Peel, Noord-Limburg (met Weert en directe omgeving als grootste leverancier) en België. Er waren zelfs bezoekers uit Bergen op Zoom, Zuid-Limburg en Oostenrijk aanwezig.

Reunie_2013b

Veel oud-renners zorgden desgevraagd voor foto’s van vroeger. Samen met de foto’s van het archief van TWC de Kempen ontstond er daardoor een geweldige diapresentatie, die een nagenoeg volledig beeld gaf van de activiteiten uit genoemde jaren. De hele dag was het een drukte van jewelste bij deze presentatie. De oude shirtjes van weleer en diverse krantenknipsels, oude wielerspullen evenals zelfs een retro fiets uit begin jaren 60 werden beschikbaar gesteld.

 

De hele middag was er een fotograaf druk bezig om alle gezellige herinneringsgesprekken vast te leggen. Twee, voor de oud-renners onbekende journalisten interviewden de gehele middag oud-renners. Vanzelfsprekend kwamen daarbij nogal wat anekdotes aan de orde. Aan sterke verhalen was er ook geen gebrek. Deze interviews werden op de camera vastgelegd, zodat later, in alle rust, nog eens nagenoten kan worden van de prachtige middag.

De sfeer van deze dag was ontspannen en er werd dan ook door iedereen genoten van de feestelijke ontvangst op deze middag. De organisatie had naast de ontvangst met een kop koffie met iets daarbij ook gezorgd voor een paar gezellige bars en later op de middag en in de vroege avond kon er genoten worden van de diverse heerlijke snacks van een originele ouderwetse friettent.

Veel oud-renners hadden elkaar soms al meer dan 40 jaren niet gesproken. Om te voorkomen dat de deelnemers elkaar telkens moesten vragen: “Wie ben jij ook al weer”, kregen alle deelnemers een sticker met hun naam opgeplakt. Opvallend is dan hoe snel er weer sprake was van herkenning.

De gestreefde eindtijd van 21.00 uur werd bij lange niet gehaald door een grote groep deelnemers. Er werd zelfs geroepen om een dergelijk festijn jaarlijks te organiseren. Wij snappen deze wens, echter het speciale van de reünie van 21 september 2013 is er dan niet meer. De werkgroep zal binnenkort nog een evaluatie-bijeenkomst organiseren, waarbij allerlei vragen van bezoekers nog eens worden behandeld. Sommigen zouden nog graag een bepaalde foto willen bemachtigen. Anderen hebben behoefte in kleine kring nog eens contact te zoeken. Door het vele voorbereidende werk beschikt TWC de Kempen nu over een bijna volledige adressenlijst.

Dankbaar zijn we de oud-renners, die behulpzaam waren met het zoeken van adressen en waarvan later ook een 10-tal mensen nog plaats namen in de werkgroep. De vrijwilligers van TWC de Kempen waren goede gastheren en gastvrouwen.

In ieder geval wordt op de site van TWC de Kempen ook een link gemaakt naar de diapresentatie, de gemaakte foto’s van de reünie en de 3 films met interviews. Deze links treft u hierna aan.

Namens de werkgroep,

 Jan Thissen

  • De foto's vind je hier (gemaakt door Coen van Kruysdijk, en ze kunnen bij hem worden nabesteld).
  • Een mooie diashow vind je hier (gemaakt door Henk Pijnenburg, net als de films hieronder).
  • En deel 1 van het 3-delige video verslag vind je hier.
  • Deel 2 kun je dan hier vinden.
  • En deel drie hier.

Veel kijkplezier!

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE
DMC Firewall is a Joomla Security extension!