Zondag 24 november vond de jaarlijkse pietencross plaats bij TWC De Kempen. Dit is een officiële KNWU veldrijwedstrijd waar ruim 130 jonge wielrenners uit heel Nederland aan deelnamen. Waar vorig jaar de dranghekken met spandoeken wegwaaiden, scheen nu de zon met af en toe wat druppeltjes regen…prachtig crossweer!

Er waren twee mooie parkoersen aangelegd voor de jeugdrenners. Vanaf categorie 4 werd de jeugd uitgedaagd met een paar stevige klimmetjes en los zand op het naastgelegen eurocircuit terwijl de jongste jeugd hun technische kant kon laten zien in de haarspeldbochten en korte klimmetjes op het eigen trainingsterrein.

Clubhuis ’t Verzetje was gezellig aangekleed in sinterklaassfeer met veel pakjes en

sinterklaasmuziek. Ook waren er drie prachtige Pieten die de jeugd mee aanmoedigden, iedereen van pepernoten voorzagen en ook de prijzen uitdeelden.

 

 pietencross2013wout

 

Dommelse supermarkt Plus Korner sponsorde erwtensoep, glühwein en chocolademelk om iedereen warm te houden. Een loterij met mooie prijzen en een kerstmarkt met zelfgemaakte cadeautjes maakten het af. Maar het mooiste waren toch nog steeds de wedstrijden waarin dapper gestreden werd door de vele jeugdrenners. Waarbij Wout Poets vlak voor de finish werd in gehaald maar zo toch een mooie 2e plaats wist veilig te stellen. Veldrijden is afzien en doorzetten en dat deden de jongens en meiden dan ook, mooi!

De uitslag:

Categorie 3:    5 Pepijn van der Straaten

11 Jelle Sengers

16 Lonneke Prevaes

Categorie 4:    18 Jesse Kramer

21 Mat van Gorp

Categorie 5:    2 Wout Poets

11 Joan de Bruyn

Categorie 6:    16 Sieb van Gorp

21 Rick Wouters

23 Teun Cox

Categorie 7:    4 Mees Hendrikx

15 Joris van der Straaten

Our website is protected by DMC Firewall!