Zondagmorgen 14 april om 08:00 uur was het al een drukte van belang op de Markt in Valkenswaard. Alles werd in gereedheid gebracht voor de jubileumeditie van de Ronde van Valkenswaard. Hoewel er erg mooi weer was aangekondigd, liet de zon zich pas rond 15:00 uur echt goed zien.

Om 12:00 uur hadden alle verkeersregelaars en vlaggers hun  posten ingenomen en was alles klaar om de eerste gasten in de Vip-ruimte te ontvangen. Om exact 12:30 uur mochten in een gecombineerde wedstrijd de nieuwelingen meisjes en de junior-vrouwen aan hun wedstrijd beginnen. Een totaal deelnemersveld van ruim 80 rensters mengden zich in soms felle gevechten om de ereplaatsen. Helaas werd de wedstrijd overschaduwd door enkel serieuze valpartijen waarbij een tweetal rensters voor nader onderzoek naar het ziekenhuis moesten worden vervoerd. De ongelukkige deelneemsters wensen wij een spoedig algeheel herstel toe. Bij de nieuwelingen meisjes behaalde Allishia Knops een fraaie 5 de plaats en Julie Burgmans een verdienstelijke 10de plaats. Bij de junior-vrouwen was Anouk Rijff met een 5de plaats de beste TWC de Kempen renster.

 

Helaas konden onze boys in de wedstrijd bij de junioren geen rol van betekenis spelen. Ondanks het feit dat zij zich kranig weerden, konden zich  geen TWC-junioren bij de eerste 10 klasseren.

Hoe anders was het bij de wedstrijd voor elite en belofte vrouwen. Vanaf het begin van de wedstrijd waren de Kempen-rensters in de kop van de wedstrijd present. Met name Kim Banga en Maud Kaptheijns reden erg attent mee voorin en loerden op hun kansen. In de laatste ronde sloeg Maud Kaptheijns haar slag en via een splijtende demarage en eindsprint mocht zij de 50ste editie van de Smits Machinefabriek Ronde van Valkenswaard op haar naam schrijven. Kim Banga wist nog beslag te leggen op een zeer fraaie 8ste plaats. Sandra van Veghel is de eerste leidster in het Baby-Dump Kempenpers klassement bij de vrouwen.

Rvv_Maud

Na deze wedstrijd was er even gelegenheid voor de huldiging van ons lid Koos Jeroen Kers drager van de rood-wit-blauwe trui bij de elite zonder contract. Samen met Maud Kaptheijns mocht hij in een door Occasion Centrum Valkenswaard ter beschikking gesteld cabriolet een ereronde over het 2,4 kilometer lange parcours maken. Om even voor 18:00 uur loste wethouder Marcel Bax het startschot voor de wedstrijd bij de elite-belofte mannen. Van meet af aan was het duidelijk dat de renners van het Baby-Dump team hun zinnen op de ereplaatsen hadden gezet. Elke ontsnapping of aanval waren zij van de partij. In de laatste ronde zette Twan Castelijns de sprint in en pas op de meet werd hij door zijn teamgenoot Koos Jeroen Kers voorbij gestreefd. Onze eigen TWC-renner Rick Craenen wist in dit sterke deelnemersveld beslag te leggen op de 24ste plaats terwijl Maarten Schoemaker op de 52ste plaats, Jan Winkelmolen op de 56ste plaats en eerstejaars Bart Beyer op de 59ste plaats beslag legde.

Rvv_Kers

Uit de vele positieve reacties na de wedstrijden mag de Evenementencommissie in de persoon van Karin Peels en al die leden en vrijwilligers die zich hebben ingezet om deze jubileumeditie van de Ronde van Valkenswaard tot een succes te maken, zich terecht organisatiekampioen noemen. Hulde aan alle werkers.

De uitslagen:

Nieuweling-meisjes: 1. Maaike Boogaard, 2. Kylie Waterreus, 3. Ceylin del Carmen Alvarado, 4. Claudia Jongerius, 5. Allishia Knops, 6. Delore Stougje, 7. Ilona van Ginneken, 8. Francine Kraaijenbrink, 9. Fleur Nagengast, 10. Julie Burgmans.

Junior-vrouwen: 1. Evy Kuijpers, 2. Femke Geeris, 3. Corine van der Zijden, 4. Demi de Jong, 5. Anouk Rijff, 6. Floortje Mackay, 7. Marjolein Wijkel, 8. Marjolein van ’t Geloof, 9. Esmee Oosterman, 10. Laura Verdonschot.

Junioren: 1. Robin Verbeek, 2. Maarten Seefat, 3. Floris Wassenaar, 4. Sjoerd Bax, 5. Lehvi Braam, 6. Max Mol, 7. Kevin Minten, 8. Jordi Timmermans, 9. Jurjen Varkevisser, 10. Ciske van Gestel.

Vrouwen: 1. Maud Kaptheijns, 2. Sandra van Veghel, 3. Veerle Goossens, 4. Jolanda Spruit, 5. Manon Klomp, 6. Kim Wouters, 7. Natasja Nieuwenhuizen, 8. Kim Banga, 9. Carleen Baas, 10. Judith Visser.

Elite/beloften: 1. Koos Jeroen Kers, 2. Twan Castelijns, 3. Tim Kerkhof, 4. Lars van de Vall, 5. Ronald Roos, 6. Floris Gerts, 7. Harm van der Sanden, 8. Dajo Sanders, 9. Oscar Riesebeek, 10. Michael Schweizer.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd