Een ton!!! 

Trrrrrrinnnnnggg…de telefoon gaat. Toos Vlassak, onze achterbuurvrouw is aan de lijn: “Jullie Pepijn heeft laatst aan mij een lotje verkocht van De Grote Clubactie, en nou heb ik de hoofdprijs gewonnen…100.000 euro!”zei Toos.Wauw, dat was wel heel gaaf. Helemaal voor Toos maar ook voor Pepijn, die kei trots was dat hij dat lotje verkocht had.

De jeugdleden van TWC De Kempen verkopen al jaren fanatiek lotjes voor De Grote Clubactie. De opbrengst komt dan ook ten goede aan activiteiten voor de jeugdwielrenners van TWC De Kempen.

Dit jaar is dat maar liefst €1186,05.

Wij verzoeken alle renners en begeleiders die hun licentie willen verlengen dit uiterlijk 25 december te doen. Iedereen bezit namelijk automatisch ook het KNWU-basislidmaatschap.  De vereniging moet voor alle basisleden € 8,00 aan de KNWU afdragen. Wij willen dus graag tijdig weten wie in 2014 nog een KNWU-licentie neemt. Leden met een oude licentie 2013 kunnen na 1 januari 2014 niet aan wedstrijden van de KNWU deelnemen. Men moet op 1 januari 2014 over een nieuwe licentie beschikken.

Zondag 24 november vond de jaarlijkse pietencross plaats bij TWC De Kempen. Dit is een officiële KNWU veldrijwedstrijd waar ruim 130 jonge wielrenners uit heel Nederland aan deelnamen. Waar vorig jaar de dranghekken met spandoeken wegwaaiden, scheen nu de zon met af en toe wat druppeltjes regen…prachtig crossweer!

Er waren twee mooie parkoersen aangelegd voor de jeugdrenners. Vanaf categorie 4 werd de jeugd uitgedaagd met een paar stevige klimmetjes en los zand op het naastgelegen eurocircuit terwijl de jongste jeugd hun technische kant kon laten zien in de haarspeldbochten en korte klimmetjes op het eigen trainingsterrein.

Clubhuis ’t Verzetje was gezellig aangekleed in sinterklaassfeer met veel pakjes en

sinterklaasmuziek. Ook waren er drie prachtige Pieten die de jeugd mee aanmoedigden, iedereen van pepernoten voorzagen en ook de prijzen uitdeelden.

Er waren dit weekend twee veldritwedstrijden voor de jeugd in district zuid-oost. Zaterdag in Berghem en zondag in Tilburg. Op beide dagen waren jeugdrenners van TWC De Kempen actief in het veld.

Veldrijden is ploeteren, afzien en doorzetten, en dat kunnen de jeugdleden van TWC De Kempen wel. Prachtig om te zien hoe de jongens en meiden zich door het zware parcours werken, fietsend, lopend, soms met de fiets in de nek en steeds alles op alles zettend om toch nog een plaatsje naar voren te schuiven.

En dat was weer goed gelukt dit weekend!

Aanstaande zondag 24 november staat de Pietencross van TWC De Kempen op het programma. Vanaf 11.00 uur wordt er gestart. Kom gerust een kijkje nemen bij ’t Verzetje aan de Mgr. Smetsstraat in Dommelen.

Zaterdag 2 november werd er in Munstergeleen gestreden voor de titel regiokampioen Veldrijden in de regio Zuid.
De deelnemende renners van TWC de Kempen hebben hier duidelijk van zich laten spreken.
Tijdens de eerste wedstrijd bij de amateurs behaald Johnny Kleingeld een zilveren medaille. Glenn Jansen werd bij de nieuwelingen 6e.
In de damescategorieën werd bij de nieuwelingenmeisjes een bronzen plak gehaald door Manon van de Kroft en was er een 6e plek voor Anouk Reen.
Claudie Peels haalde bij de juniordames een zilveren plak. Het podium bij de dames was geheel voor TWC de Kempen met goud voor Lizzy Witlox, zilver voor Maud Kaptheijns en brons voor Kim Banga. Namens TWC de Kempen allemaal gefeliciteerd met de mooie prestaties.

Afgelopen zaterdag stond de veldrit in Harderwijk op het programma.  Hier werd Maud Kaptheijns 3e. Kim Banga werd in dezelfde wedstrijd 5e en Lizzy Witlox 6e.
Al met al een hele mooie prestatie voor de Kempen.

Veldrit_harderwijk_2013

 

Aankomende zondag vindt het EK veldrijden plaats in Mlada Boleslav, Tsjechië. Bondscoach Johan Lammerts heeft daarvoor de selectie bekend gemaakt. Bij de beloften-vrouwen maakt Lana Verberne, sinds dit voorjaar renster van TWC de Kempen, deel uit van de selectie.

Lana heeft tijdens dit korte winterseizoen al van zich doen spreken met een overwinning in Lierop en een mooie 2e plaats in Dordrecht. Tijdens internationale wedstrijden in Nederland werd ze 9e in Woerden en 10e in 's Hertogenbosch.

Namens TWC de Kempen willen we Lana heel veel succes toewensen.

Ook trainingslid Laura Verdonschot uit het Belgische Lommel, heeft zich voor dit EK geplaatst en wensen haar ook namens TWC de Kempen veel succes toe.

foto_lana

Het was vroeg, zeker na de zeer geslaagde jeugdfeestavond van TWC De Kempen, en nat en fris…maar een aantal jeugdleden van TWC De Kempen stapten vrolijk op hun fiets en gingen er tegenaan in Zeeland (dorp). Zeeland heeft een mooi veldrit parcours, midden in het bos, met heuveltjes, boomstronken, scherpe bochten…genoeg uitdaging!

Pepijn, Wout, Rick, Sieb, Joris en Mees reden allemaal een prima wedstrijd. Wout Poets werd zelfs met ruime voorsprong eerste, mooi om te zien! Ook Mees Hendrikx wist binnen de top tien te fietsen, hij werd zesde. Wat heel leuk was, was dat er jeugdleden die niet in het veld fietsen, wel kwamen aanmoedigen. Het veldseizoen is begonnen, er wordt weer volop getraind op ons veldparcours aan de Mgr. Smetsstraat in Dommelen. Kom gerust eens kijken…we trainen op dinsdag en donderdag van 18.30 tot 19.30 uur.

 

We waren rond 12.00 in Breda aan en meteen kwamen we Rick wouters tegen. Samen zijn we snel onze rugnummers gaan halen.
Rick had nummer 36 en ik nummer 10. Er deden 42 kinderen mee in onze categorie.
In de pauze mochten we het parcours verkennen.  Wout moest als eerste fietsen en was mooi tweede geworden. Hij fietste de hele tijd in de kopgroep en had een paar keer geprobeerd te ontsnappen. Daarna moesten Rick en ik fietsen. Voor ons de eerste veldwedstrijd op een veldfiets.

TWC de Kempen wil diegene die geen veldcross wedstrijden rijden stimuleren om toch bezig te blijven in de winterperiode. Dat gebeurd natuurlijk ook al tijdens onze crosstrainingen. Maar veldtoertochten in het weekend zijn ook zeker een goede optie.

We hebben daarom een overzicht gemaakt van de leukste tochten in de komende maanden. E.a. is natuurlijk niet onder TWC de Kempen vlag. Tochten worden in principe gereden op eigen gelegenheid. Het idee is dat jeugdige renners samen met bijvoorbeeld ouders rijden. Maar we kunnen natuurlijk wel samen om dezelfde tijd starten! Daarom staan er bij de tochten ook ‘TWC de Kempen vertrektijden’ gemeld!

Gedurende de winter kun je rechts op de website het overzicht vinden van de toertochten. We zien elkaar daar!

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd