We gingen met de volgende personen op trainings kamp in Mallorca,

Ruud Beerten, Jan Brugmans, Rowan de Bruin, John Burgmans, Julie Burgmans, Peter van Herk, Piet van Herk, Harvy Franssen,Stefan Das, Jusin Beelen, Jan Benders, Susanne benders, Pjoter Schelling, Nick Van Deursen Maud Kaptheijns en Joop Kaptheijns. 

Zondag 2 maart 2014.

Om half 7 in de ochtend zijn we met zijn allen bij elkaar gekomen op Eindhoven Airport. Om 8.35 vertrok het vliegtuig naar Palma waar we om 10.35 aankwamen. De bus van Rompelberg stond netjes klaar bij uitgang 7 en we vertrokken naar Jade appartementen.  Daar aan gekomen hebben we in ge checkt en zijn direct naar Rompelberg gegaan om de fietsen op het halen.  Eigenlijk te laat, het was na twaalven, maar toen Joop met Fred belde kregen we toch onze spullen en fietsen. Om 13.45 vertrokken we op de fiets richting Llucmajor, Sa Rapita en weer terug naar Arenal tochtje van 77 Km bij een heerlijk weertje van ca 16 graden. Lekker in korte broek en korte mouwen kunnen fietsen, s avonds om 19.00 eten in Hotel Playa golf.

 

 

Maandag 3 maart 2014.

Om 8.30 ontbijt in hotel Playa golf, een super ontbijt. Om 9.45 foto shoot met Fred Rompelberg 268. Daarna om 10.00 vertrokken bij giga veel wind maar wel een lekkere temperatuur van 15 graden. De route gaat van Arenal – Sa Rapita – Porerres – Petra – Randa -Llucmajor -Arenal , een tocht van 120 Km. Het ging heel goed met iedereen, de belofte hebben ons tijdens de heftige tegenwind goed uit de wind gehouden. Sommige hebben nog een extra rondje gedaan.

Dinsdag 4 maart 2014.

Om 10.00 vertrokken bij zeer zeer zeer veel wind voor de Antrax tocht !! Julie en Justin hebben vandaag rust, de tocht gaat naar het hooggebergte en heeft een lengte van 130 km met circa 1800 hoogte meters. De wind maakt het vandaag erg zwaar maar iedereen heeft goede benen en het gaat voorspoedig. De route gaat van Arenal naar Santa Maria, richting Bunyola naar Val de Mossa waar we lunchen, daarna verder richting Antrax. Na 18 Km kwam Jan er achter dat hij zijn tasje met portemonee en telefoon in Val de Mossa was vergeten. Hij is samen met Peter terug gereden. Na Antrax richting Calvia-Palma weer naar Arenal.

Moe maar zeker voldaan na 7 uur fietsen gaan we om half 7 weer dineren en daarna na Frankies om de dag af te sluiten.

image

Woensdag 5 maart 2014.

Korte rit via Llucmajor naar de Randa. Jan, Susanne en Justin gaan een rustig ritje doen over de boulevard, de temperatuur valt tegen maar gelukkig is er weinig wind. De eerste keer de Randa op blijft iedereen netjes achter Joop, het gemiddelde ligt op 14,7 km/u. Joop en Rowan blijven boven, John blijft beneden Julie en maud gaan tot de helft van de klim naar beneden en dan weer terug naar boven. De 2e keer is vollebak naar boven de snelste is Ruud met een tijd van 13 min 20 sec, wat een gemiddelde snelheid is van 22,7 km/u. De volgende was Piet op 32 sec gevolgt door Stefan op 6 sec, daarna komen Harvy,Pjoter, Nick, Peter en Jan ​Brugmans.

Daarna lekker terug gereden op hoog tempo naar Arenal. Vandaag circa 63 km erbij, in de middag lekker over de boulevard en op terras gezeten.

Donderdag 6 maart 2014.

In een koude morgen starten we een alternative route dan gepland ivm met de verwachte regen in het hooggebergte. Vandaag gaan we met de complete groep via Llucmajor – Campos – Felanitx. De bedoeling was om ook de bergketen van San salvador over te gaan echter de donkere wolken hebben ons doen besluiten om eerder aftebuigen richting San tanyi vanaf hier richting Ses Salines kwamen de donkere wolken in rap tempo dichterbij en uit eindelijk belanden we in een hevige regenbui met zelfs ijsregen. De eerste de beste bocht was er direct een valpartij door de gladheid waarbij Stefan en Piet onderuit gingen. Daarna zijn we een koeienstal binnen gegaan om te schuilen, na een kwarier schuilen en kou lijden zijn we weer op de fiets gekropen om nog 35 km te gaan. Toen we weer bij Lluc major aankwamen begon de zon alweer te schijnen en werd het steeds beter.

In Arenal aangekomen ging Ruud nog voor een extra rondje en de rest ging snel douchen, smiddags lekker op het terras gezeten en wat gegeten bij frankies vandaag zitten er toch weer zo'n 110 km op.

Vrijdag 7 maart 2014.

Om 10 uur met de complete groep vertrokken voor de koninginnen rit naar Puig Major, het is stralend weer met een temperatuur van 18 tot 20 graden. De rit gaat van Arenal – Santa Maria – Binissalon – Lluoseta – Selva – Calmari – Lluc – Soller – Palma – Arenal een tocht van 133 km met 1710 hoogte meters.

Ruud, Justin en Harvy hebben een extra rondje gedaan van Soller naar Deja- Val de Mossa en terug zei hadden 153 gereden. Vandaag 6 uur op de fiets gezeten en tussendoor 2 keer lekker op terras gezeten om wat te drinken in Calmari en te eten in Soller.

Zaterdag 8 maart 2014.

Vandaag een rustig dagje los fietsen over ca 60 km en in de middag is iedereen vrij word waarschijnlijk lekker terrasje met een biertje en een cocktail!!!!!!!!!!!

Zondag gaan we weer richting huis en kan iedereen de eerste week rustig uit fietsen en daarna er vol tegen aan.

 

Groeten namens alle Mallorca gangers

Joop Kaptheijns

DMC Firewall is a Joomla Security extension!