Op zaterdag 17 mei werd in ideale weersomstandigheden, 21 graden en vrijwel windstil, om 12.30 uur de Zuid Hollandse eilanden tour op gang geschoten.

Om verschillende redenen hadden Bart Beijer en Tom Reijnart afgezegd waardoor ploegleider Rik van Dooren met een piep jonge en smalle selectie aan het vertrek kwam.

De Kempenmannen hadden allemaal een plekje op de tweede startrij gereserveerd waardoor ze direct na de neutralisatie lekker van voren reden toen de snelheid opgetrokken werd boven de 40/km per uur.

De eerste vijftig km’s tekende zich vooral door lekke banden en geloste renners maar onze mannen handhaafden zich keurig in de buik van het peloton.

Bij kilometer 60 kwam de nestor van de ploeg Ruud Beerten zich melden bij de ploegleiderwagen om zoveel mogelijk drinkbussen op te halen. Ondertussen bleef het peloton intact ondanks diverse schermutselingen. Na 90 km reed Harvey Fransen lek en werd door mecanicien Piet Schelling razendsnel voorzien van een nieuw achterwiel. Jammer genoeg was de achterstand van Franssen te groot geworden om terug te komen bij de groep en moest hij na een felle jacht de wedstrijd verlaten. Bij kilometer 90 gebeurde er wat er op een parkoers door de polders te verwachten viel, er stak een strakke wind op die het peloton in verschillende waaiers deed breken. De drie Kempenmannen wisten zich goed in de tweede groep te handhaven, even werd Pjotr Schelling op het kantje gezet en moest lossen maar door geweldig ploegleiderwerk van Rik van Dooren kon hij vlak voor de ravitaillering, waar verzorger Luc van Dooren klaar stond om etenszakjes aan te reiken, weer aan sluiten bij het peloton. Toen de koers open brak hadden we Jordy van Sambeeck in een puike positie in het peloton dat jacht maakte op een achttal koplopers, Ruud Beerten en Pjotr Schelling zaten in het peloton daar achter. Voorin werd de wedstrijd hard gemaakt door de ploegen die de leiding hebben in het klassement. Op ongeveer 30km voor de aankomst werd het tweede peloton met Pjotr Schelling en Ruud Beerten, die niet helemaal fit aan de wedstrijd begon, door de wedstrijdleiding uit koers gehaald. Met volle trots constateerden we dat coming man (1e jaars amateur) Jordy van Sambeeck zich keurig handhaafde tussen de elite renners in het op een kopgroep jagende peloton.

Na 165 km die met een gemiddelde van 45 p/uur werd gereden kon Rik van Dooren tevreden vast stellen dat hij met Jordy van Sambeeck, 23 jaar – amateur- 40e plaats gefinisht, Pjotr Schelling -18 jaar- belofte, Harvey Franssen -18 jaar- belofte en Ruud Beerten –elite- 28 jaar een succesvolle klassieker heeft gereden.

Vol vertrouwen wordt er uitgezien naar de volgende klassieker die mee telt voor de clubcompetitie Flexpoint Limburgs mooiste op vrijdag 13 juni. 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd