Afgelopen zaterdag stond er voor ons, de dames, weer een klassieker in Friesland op het programma. Deze keer waren de Friezen ons vriendelijk gezind en was de start om 14:00 (meestal moeten we in Friesland namelijk om 09:00 starten). Uitgeslapen vertrokken we dus naar het hoge noorden, waar net als bij ons de zon lekker scheen.

Voor de Kempen zouden vandaag Maud Kaptheijns, Britt Teunissen, Sophie van Bakel, Suzanne Huijs en ik zelf (Carleen Baas) starten. De koers zou 125 km lang zijn, met veel open stukken en een kasseienstrook, waar we twee keer over heen moesten. Een mooi parcours dus, waar we ons goed zouden kunnen laten zien, mede omdat er alleen clubploegen en geen uci-ploegen aan de start stonden.

In het begin kwam de koers niet echt op gang. Maar na een kilometer of 20 kwamen toch de eerste aanvallen en ging het tempo omhoog. Dit zorgde ook voor enkele valpartijen waar Sophie en Maud slachtoffer van werden. Maud viel twee keer, maar kon gelukkig weer verder. Voor Sophie was het echter een ander verhaal. Haar fiets lag helemaal in de kreukels en ze had een grote wond aan haar hand, waardoor ze helaas de strijd moest staken. Er waren veel ontsnappingen, maar geen van allen hielden lang stand. Steeds waren het kleine groepjes van drie of vier rensters en waren enkele clubs niet vertegenwoordigd waardoor ze steeds weer werden teruggepakt. Britt heeft het ook nog een keer geprobeerd met een groepje, maar ook deze poging liep tot niets uit. Het bleef echter aanvallen regenen en met nog 20 km te gaan, wist er toch nog een groep weg te rijden. Deze bleven we in het vizier houden en pakten we zelfs bijna terug, tot het tempo weer stil viel en ze toch een wat grotere voorsprong opbouwden. Deze vier wisten vooruit te blijven tot de finish. Voor ons werd het dus een sprint om de vijfde plaats. Ik zocht mijn ploeggenootje Britt op (die nogal rap is) om haar vooraan af te zetten. Al vrij snel raakten we van voren en met nog 800 meter te gaan, nam ik de kop over. Ik ben toen op kop blijven rijden met Britt in mijn wiel. Zij wist naar een mooie derde plek van het peloton te sprinten en werd dus in totaal zevende. Ik zelf bolde als 19e over de streep. Ook Maud reed deze wedstrijd nog netjes uit, ondanks twee keer gevallen te zijn, en werd achter in het peloton 76e.

Voor ons team was het een dag met opstekers en teleurstellingen, maar we hebben er zeker weer veel van geleerd. Op naar alle mooie wedstrijden die nog komen gaan!

Groetjes,

Carleen

Our website is protected by DMC Firewall!