Zondag 13 april stond alweer de 51e editie van de Smits machinefabriek wielerronde van Valkenswaard op het programma.
 
Dankzij de vele vrijwilligers en gulle sponsoren is het weer mogelijk gebleken een geslaagde wielerdag in het centrum van Valkenswaard  plaats te laten vinden.
Wij als organisatie willen deze mensen dan zeer hartelijk danken voor hun bijdrage aan het evenement.
 
‘s ochtends voor 8 uur stonden de eerste vrijwilligers al op de markt om de vrachtwagen, die de dag ervoor al geladen was met alle benodigdheden, uit te laden en te beginnen met het plaatsen van de ruim 1000 meter dranghek. Verder werd er gezorgd voor een podiumwagen, de permenance op de markt en een mooie plek bij café in de swaen om de vips te ontvangen.
Rond 11 uur kwamen de eerste verkeersregelaars aangelopen om samen met de vlaggers er voor te zorgen dat de wedstrijden ook veilig kunnen verlopen. Alles bij elkaar ruim 70 mensen die er voor gezorgd hebben dat de renners een fijne wedstrijd konden rijden.
Gelukkig bleek aan het einde van de dag dat er één groep mensen eigenlijk geen werk had gehad die dag en daar zijn we zeer gelukkig mee. Dus mensen van de EHBO ook hartelijk voor jullie aanwezigheid en we hopen dat jullie vaker voor niets bij ons aanwezig zijn.
 
Om 12 uur startte het wielergebeuren met een wedstrijd voor nieuwelingen en junior dames. Hierbij een 3 tal nieuweling dames van ons aan de start (Sanne Kruik, Yolanda Pauwels en Anouk Reen). Jammer genoeg moest Manon vd Kroft op het laatste moment verstek laten gaan ivm ziekte. Bij de junioren ook nog eens een 3 tal dames te weten Julie Burgmans, Amé Venter en Claudie Peels. Helaas ging het voor de nieuwelingendames en Amé te hard en moesten zij het peleton laten gaan. Zij hebben laten zien over doorzettingsvermogen te beschikken want ze hebben heel netjes hun rondes volgemaakt. Julie en Claudie eindigden in het peleton waar een kopgroep van 4 renners (1 junior en 3 nieuwelingdames) uit ontsnapt was. Vlak voor het peleton eindigde Lotte Eikelenboom als 2e juniordame en Julie wist de sprint van het peleton te winnen waardoor zij als 3e eindigde.
 
Om 13.30 uur was de start van de elite/belofte vrouwen tevens de eerste wedstrijd van het babydumpkempenklassement. Ook hierin weer een groot aantal eigen deelneemsters te weten: Ashlynn van Baarle, Carleen Baas, Rosan Baas, Sophie van Bakel, Maud Kaptheijns en Britt Teunissen. Al vroeg in de wedstrijd viel Ashlynn uit door een materiaaldefect. De wedstrijd werd zeer spannend gehouden door een aantal ontsnappingen waardoor er op het laatst 6 rensters verdeeld in groepjes vooruit reden. Het peloton moest een 5 tal rondes voor het eind afsprinten.  Britt Teunissen werd zeer netjes 2e in de sprint en kwam dus uit op een 8e klassering. Maud en Carleen hebben ook de hele wedstrijd voorin gereden waarbij Maud zelfs via een ontsnapping het huzarenstukje van vorig jaar probeerde te herhalen. de uitslag van onze dames was achtereenvolgens: Britt 8, Maud 12, Carleen 13, Rosan 25 en Sophie 30.
 
Toen de klok op 15.30 uur stond was het tijd voor de grote mannen: de elite/belofte heren gingen van start. Ook hier deelmers van TWC de Kempen te weten: Ruud Beerten, Bart Beijer,  Harvey Franssen,  Pjotr Schelling en Koos Jeroen Kers uitkomend voor het babydumpcyclingteam. Het was een spannende wedstrijd waarin erg hard gereden werd. Jammer genoeg waren alle 4 de clubrenners genoodzaakt de wedstrijd voortijdig te staken. Koos Jeroen Kers maakte deel uit van een kopgroep van 6 man en legde beslag op een derde plaats.
 
 
Namens de organisatie nogmaals dank aan alle betrokkenen.
Karin Peels, evenementencommissie
 
Our website is protected by DMC Firewall!