Nu de zomervakantie weer verleden tijd is, en het veldrij-seizoen in aantocht, kunnen de wielrenners nog een paar keer op de weg terecht. Tijdens de Jeugdronde van Geldrop kwamen weer meerdere renners van TWC de Kempen in actie. Hoewel het weer wisselvallig was, werden de wedstrijden in droge omstandigheden gereden, maar het wegdek was soms nog verraderlijk glad. Dat had, helaas, zijn invloed op de uitslag van sommige wedstrijden. In categorie 3 reden Sam Stokebrand, Sanne van Herk en Gijs Daris naar een 13e, 17e en 21e plaats. Pepijn van der Straaten en Jelle Sengers vertegenwoordigden De Kempen in Categorie 4; met name Pepijn reed veelvuldig op kop, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 8e plek. Jelle eindigde als 14e. Net na de pauze, waarin het even behoorlijk regende, trad cat. 5 aan, met voor TWC de Kempen Mat van Gorp en Julia en Jesse Kramer. Vroeg in de wedstrijd veroorzaakte een valpartij “zonder erg” een breuk in het peloton, waardoor Mat in de 2e groep terecht kwam. Jesse en Julia Kramer zaten regelmatig prominent voorin, en later in de race voegde de groep met Mat van Gorp zich weer bij hen, na een sterke inhaalslag. Na wat plaagstootjes eindigde de wedstrijd toch in een massasprint, die ontsierd werd door een groepje achtblijvers, die de pech hadden precies voor het aanstormende peloton te zitten. Dat vertekende de uitslag, waarin Jesse Kramer toch nog de beker voor de 5e prijs wist te pakken, Julia Kramer netjes als 9e over de streep kwam en Mat van Gorp in het peloton eindigde als 17e.
Joan de Bruyn en Daan Adams reden in de race van cat. 6 een prima wedstrijd. Met name Joan reed ijzersterk en domineerde de wedstrijd. Na een sterk gereden race wist ze zich in de laatste ronde in goede positie voor de eindsprint te manoeuvreren, maar op 100m voor de finish maakte een valpartij waarbij meerdere renners betrokken waren een voortijdig einde aan haar wedstrijd. Met de nodige schrammen en builen bij een stuk of 8 renners waren de EHBO’ers nog lang bezig; gelukkig was er bij geen van allen sprake van ernstig letsel. Daan Adams reed de wedstrijd netjes uit en werd 21e.
SiebRick.jpeg
Sieb van Gorp en Rick Wouters reden in de laatste race van de dag in categorie 7. Na een degelijke race wist Sieb heel netjes beslag te leggen op de 2e plaats en Rick eindigde net buiten het podium, maar wel in de prijzen, als 4e. Met name voor de fam. Wouters een opsteker, nadat vader Frank, trainer bij TWC de Kempen, een dag eerder tijdens de Ronde van Weebosch, zijn kuitbeen had gebroken. Helaas moet de jeugd van De Kempen ook even zonder Lonneke Prevaes uit cat.4 trainen: zij brak afgelopen week tijdens een training haar ellepijp: voor zowel Frank als Lonneke: heel veel beterschap gewenst!
Our website is protected by DMC Firewall!