TWC de Kempen en haar partner #‎BDCT‬ succesvol in het finaleweekend clubcompetitie dames en topcompetitie elite.

Ook in de Eurode Omloop in Kerkrade, de laatste wedstrijd van de Topcompetitie, hebben de renners van het Baby-Dump Cyclingteam zich van voren laten zien. Twan Castelijns, die al zeker was van de eindzege, wist een nette vierde plek te behalen. Koos Jeroen Kers werd achttiende, Lars van de Vall dertigste en Harry Sweering 33e. Slechts 35 renners bereikten de finish van deze loodzware klassieker. In de eindstand van het ploegenklassement van de Topcompetitie wist Baby-Dump een nette vijfde plek te behalen.
Kers op de taart kwam van Luuc Buchter die het in algemeen klassement jongeren 3e werd.


De Kempen-ploeg heeft zich van haar beste kant laten zien in de finale van de Clubcompetitie op zaterdag 12 en zondag 13 september in Usquert. Evy Kuijpers, Britt Teunissen, Carleen Baas, Julie Burgmans, Rosan Baas,Suzanne Huijs en Claudie Peels hebben laten zien een topploeg te zijn die uitstekend mee kan bij de elite vrouwen.
Al op de zaterdag lieten de dames zien in de omloop voorin mee te kunnen strijden met een 6e plaats voor Evy, 25e Britt, 28e Julie en Rosan 90e, voor Claudie en Suzanne was 112km iets te ver.
De zondag werd begonnen met een tijdrit over 8.6km, Britt wist daar als 16e, Rosan 27e en Claudie 34e te eindigen.
In het afsluitende criterium lieten de meiden zien dat het met de vorm aan het einde van een lang en zwaar seizoen nog wel goed zit. Na een boeiende koers over 60 km wist Evy als 1e aan te tikken voor onze oud-clubgenote Ashlynn van Baarle en Leonie Lubbinge, Julie kwam knap als 6e aan Carleen 25e en Suzanne als 53e.
In het algemeen klassement van de clubcompetitie werd de ploeg 5e. Evy werd 2 in het jongere klassement achter van Baarle.

Het finaleweekend was voor de Kempen-ploeg de afsluiting van een mooi en succesvolle clubcompetitie met prachtige resultaten, strijd en plezier, hopelijk blijft de ploeg bij elkaar en met de versterking van o.a. Celine Van Houtum en de herstelde Lana Verberne en Femke Geeris mag dat dan heel wat beloven voor volgend seizoen. Vanaf de Energiewachttour in begin april tot het finaleweekend is er gestreden. We willen iedereen bedanken die dit jaar zijn steentje heeft bijgedragen aan de ploeg.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd