Het Nederlands Kampioenschap veldrijden wordt dit jaar op zaterdag 10 en zondag 11 januari georganiseerd bij recreatiecentrum ’t Witven aan de Run in Veldhoven.

In verschillende categorieën zal TWC de Kempen vertegenwoordigd zijn, te weten bij:  

Nieuweling meisjes    10 jan Anouk Reen

Junior vrouwen          10 jan Claudie Peels

Nieuweling mannen    10 jan Joris van der Straaten

Amateurs sportklasse 10 jan Peter van den Heuvel

                                       Rick van Deursen

Elite vrouwen            11 jan Maud Kaptheijns

                                       Evy Kuijpers

                                       Lana Verberne

Elite mannen            11 jan Patrick van Leeuwen

TWC de Kempen is trots op hele mooie resultaten in verleden. De club heeft in deze bijzondere discipline nationale kampioenen gehad in de persoon van Frank van Bakel, amateurs 1984, en Richard Jansen, nieuwelingen 1985.  Bronzen en zilveren medailles gingen naar Huub Jansen, veteranen en Jos Verkerk, amateurs.

jorisJoris van der Straaten         Lana Verberne  lana

TWC de Kempen heeft zelf het NK georganiseerd in 1974 toentertijd nog op het parcours op de Schaapsloop. Afgelopen november heeft TWC de Kempen de RegioKampioenschappen Veldrijden georganiseerd op eigen terrein. De renners die zaterdag of zondag van start gaan hebben dit seizoen al mooie resultaten neer gezet en dat geeft hoop voor een mooie uitslag.

Van de huidige generatie is Joris van der Straaten debutant in de categorie nieuwelingen. Evy Kuijpers is voormalig kampioen bij de junioren dames 2013 en dit jaar behaalde zij bij de elite dames o.a. al 3e plaats in Hilversum en Lieshout en een knappe 5e plaats in het RK (Regionaal en District Kampioenschap). Maud Kaptheijns is regerend Regionaal en district Kampioene. Door haar goede resultaten werd ze geselecteerd voor het Europese Kampioenschap Veldrijden dit seizoen en behaalde daar een 11e plaats. Lana Verberne haalde een 2e plaats bij het RK en werd 2e in Moergestel. Claudie Peels eindigde in haar categorie ook als 2e bij het RK. Rick van Deursen heeft de competitie sinds kort hervat na een liesbreuk en Peter van den Heuvel is het seizoen pas half december gestart. Patrick van Leeuwen start bij de elite en zijn palmares tot op heden is o.a. 26e in de Wereldbeker Veldrit in Valkenburg en verder is hij aanwezig bij alle grote internationale klassementscrossen zoals Super Prestige en Bpost Trofee.

Voor meer info zie ook: http://www.nk-veldrijden2015.nl/

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd