Afgelopen zaterdag en zondag vond in Veldhoven het Nederlands Kampioenschap Veldrijden plaats voor alle categorieën boven de jeugd. TWC de Kempen had er een 9tal renners aan het vertrek staan. Drie van hen te weten Maud Kaptheijns, Evy Kuijpers en Patrick van Leeuwen kwamen uit voor hun sponsorteam, de overige starten in kempen tenue.

Aangezien het de dagen voorafgaand flink geregend had was het parcours voor een groot deel veranderd in een modderpoel.

Dit maakte het een heel zwaar NK voor alle deelnemers. Door diverse renners werd geschat dat ze zo’n 40% van het parcours lopend afgelegd hadden. Dit bleek ook uit de gemiddelde snelheid die er gereden werd. De allersnelste van die 2 dagen (Matthieu van der Poel) kwam zelfs maar net boven de 18 km per uur uit.

Voor TWC de Kempen waren er 2 top 10 noteringen op de eerste dag te melden. ‘s Ochtends werd Claudie Peels verdienstelijk 8e bij de juniordames en ‘smiddags greep Peter van de Heuvel met zijn 4e plaats bij de Amateurs net naast de medailles. Op de tweede dag haalde Patrick van Leeuwen bij de elite mannen een zeer mooie 6e plaats.

Overige uitslagen kempenrenners:

Nieuweling meisjes Anouk Reen 22
Nieuweling  Joris van der Straaten 53
Amateurss Rick van Deursen 71
Dames Maud Kaptheijns 12
Evy Kuipers 21
Lana Verberne DNF

Kortom een mooi veldrit weekend voor TWC de Kempen waarbij onze renners flink aangemoedigd werden door TWC de Kempen leden die in grote getalen aanwezig waren.

Klik hier voor foto's van het NK, mochten er mensen zijn met meer foto's mail deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Komend weekend hopen we op dezelfde opkomst in Hapert waar het NK veldrijden voor de jeugd verreden gaat worden.

Our website is protected by DMC Firewall!