Na het tweede koersweekend staat TWC de Kempen nog zonder podiumplaats maar Julie Burgmans tikt al met de neus tegen het venster.
Op een winderig en koud parcours reed zij haar eerste wedstrijd van het seizoen en begon met een mazzeltje want ze mocht in de voorste gelederen vertrekken.
Direct na de start werd het tempo de hoogte ingestuwd en na de eerste ronde was een groep van 15 rensters gevormd.
Na 3 van de 5 ronden reden er drie meiden weg, Julie vond het te lang duren voordat ze terug gepakt werden en deed een poging er alleen naar toe te jumpen, ze strandde op 20 mtr toen de wind pal op kop kwam, Julie liet zich terug zakken in de groep en gezamenlijk is toen het gat dicht gereden. In de laatste ronde was er nog een klein groepje in staat om terug aan te sluiten en waren ze met 17 om uit te maken wie met de bloemen naar huis mocht. Burgmans verkocht haar huid duur en moest tevreden zijn met een vijfde plaats, een uitslag waar ze zelf ook uiterst content mee was.
Bij de elite/belofte dames was het ook een pittige wedstrijd dat blijkt uit het aantal uitvallers, slechts 49 van de 150 vertrekkers wist de koers tot een goed einde te brengen. Carleen Baas tekende voor een 26e plaats.
Bij de nieuwelingen meisjes was het slagveld niet veel minder en moest Manon van der Kroft genoegen nemen met een plaats in het peloton.
De amateurs gingen goed vertegenwoordigd met 13 renners in de ronde van Heeswijk-Dinther, de thuiswedstrijd van de van Pfeiffer herstellende Thomas Reynart. De enige die punten voor het Kempener Koerier wisselbeker klassement bij elkaar wist te sprokkelen was Marc van Grinsven hij finishte als 14e.
Pjotr Schelling reed zijn 1e wedstrijd op vaderlandse bodem na vorige een verdienstelijke seizoenstart gemaakt te hebben in Belgie.
DMC Firewall is a Joomla Security extension!