Kempenrenster Evy Kuijpers, uitkomend voor haar sponsor Lensworld-Zannata behaalde een mooie vierde plaats in haar thuiswedstrijd de RABO koepelrace te Lierop. De winnares van 2013 hield lang uitzicht op de bloementuil maar moest deze over laten aan een ontketende Floortje Mackaij die solo over de meet kwam.
Britt Teunissen die haar eerste wedstrijd reed na de ronde van Maarheeze 2014, was optimaal voorbereid voor de wedstrijd van 127km, die bestond uit een lus van 55 km en vier kleinere rondes van 18 km.
Maar liefst 180 gretige rensters tekenden de startlijst en omdat de Kempenrensters niets aan het toeval over wilden laten stonden zij al 40 min voor het vertrek in de voorste gelederen opgesteld.

Toen de gashendel, zoals Britt het omschrijft, werd open gedraaid voor de eerste keer voelden onze meiden, door de goede startpositie daar dan ook weinig van. Na zo'n 40 km werd nog eens een keer aan de boom geschud en ging de boel vakkundig op de kant, de groep brak en het eerste peloton hield zo'n 50 rensters over, Suzanne Huijs overleefde dit geweld niet. In de tweede plaatselijke omloop sloop er een groepje van zeven rensters weg waar ook Evy Kuijpers bij zat, op de valreep wist er nog een dame aan te sluiten zodat er een kopgroep van acht rensters ontstaan was die voor de overwinning ging.
De grote ploegen hadden allemaal iemand mee en gooiden de boel op slot, de achtervolgende groep waar ook de Kempendames Britt Teunissen, Carleen Baas, de andere plaatselijke favoriete Lana Verberne, Julie Burgmans en Femke Geeris in zaten reden vanaf dat moment voor de negende plaats.
Teunissen die de hele koers in de voorste gelederen streed finishste na de 127 km als 25e, zeker niet onverdienstelijk na een periode van zeven maanden zonder koers. Carleen finishte in dezelfde groep als 30e. Femke eindigde in de achtervolgende groep, Julie, die als juniore lang in de eerste groep mee streed finishte in het tweede peloton evenals Lana Verberne.

s'Morgens om 10.00uur vertrokken Axel Dirkx, Rick Burgmans en Roy Dirven voor hun wedstrijd van 60 km.
Het was een nerveus koersverloop dat zich kenmerkte door verschillende valpartijen, gelukkig allemaal zonder erg. Na een criterium en nu een klassieker gereden te hebben beginnen onze mannen langzamerhand te weten waar Abraham de mosterd haalt. Burgmans wist na een val in een sloot weer aan te sluiten in het peloton en reed de koers verdienstelijk uit.
Dirkx en Dirven wisten de wedstrijd niet tot een goed einde te brengen, volgende keer beter mannen!
DMC Firewall is a Joomla Security extension!