Onder herfstachtige weersomstandigheden werd zondag 29 maart de 45e Jeugdronde van Dommelen gehouden. Ondanks het slechte weer waren de rennertjes in grote getalen naar Dommelen gekomen voor hun eerste wedstrijd in de NK kwalificatie reeks. Naarmate de dag vorderde werd het weer steeds slechter, de regen en de wind werden de grote tegenstander van alle renners.

In elke categorie was TWC de Kempen vertegenwoordigd, in categorie 1 maakte Fee de Bie en Thomas Assinck een meer dan succesvol debuut met een 5e en 8e plaats. In categorie twee hadden Niels en Jared veel last van de weersomstandig- heden en eindigden in de achterhoede.
In categorie 3 reden Sam, Sanne en Gijs in de middenmoot terwijl Carlijn de Vaan en Julian van Linder hun wedstrijddebuut beleefde met een 25e en 26e plaats. De organiserende vereniging moest tot de vierde categorie wachten op een podiumplaats die werd veroverd door Torben Poorters. Hij werd 1e terwijl Jelle Sengers, Pepijn van der Straaten en Lonneke Prevaes respectievelijk 7e, 10e en 11e werden.
Torben Poorters 45ste JR Dommelen
Na deze vier categorieën was de beurt aan de ID cycling. Dit zijn renners met een geestelijke handicap die het tegen elkaar opnemen. Deze tak van het wielrennen is nog niet zo bekend.

Na de pauze waren de overige drie categorieën aan de beurt. In categorie 5 bleven de renners van TWC de Kempen goed in de voorhoede meerijden. Waar Jesse Kramer met een 4e plaats net naast het podium eindigde maakte Lonneke Geraerts met een 6e plaats een heel mooi wedstrijddebuut. Mat van Gorp eindigde met een 11e plaats net achter Julia Kramer die 10e werd.Er was een verdienstelijke 24e plaats voor Lieke de Bie die in het begin van de wedstrijd mee vooraan reed.  Lars had een slechte dag en eindigde als laatste.
In de volgende wedstrijd kwam categorie 6 aan de beurt waar Joan de Bruijn een 8e plaats behaalde terwijl Ruben Broers en Daan Adams in de achterhoede hun gevecht tegen de elementen leverden.
Als laatste waren de inmiddels koud en nat geworden renners in categorie 7 aan de beurt. Hier eindigden Sieb van Gorp, met een 5e plaats, en Rick Wouters, met een 10e plaats, in de top tien.

Al met al een succesvolle dag waar het weer de supporters en ouders naar binnen joeg en de renners de zware elementen van het wielrennen trotseerden.
Our website is protected by DMC Firewall!