Zaterdag 28 maart stond de tweede klassieker voor de nieuwelingen jongens van TWC De Kempen op het programma.
Rick Burgmans, Roy Dirven en Joris van der Straaten stonden aan de start in het verre Genemuiden.
Vrijdagavond was het team van TWC De Kempen al in Genemuiden zodat er zaterdag goed uitgerust gekoerst kon worden. De jongens hadden er zin in, voor Rick en Roy was dit de tweede klassieker, Joris stond voor de eerste keer aan de start. Met als voornaamste doel: de koers uit te rijden stonden de jongens zaterdag al op tijd klaar. Fietsen gecontroleerd door mecanicien Richard Dirven, benen gemasseerd door verzorgster Saskia van der Straaten en goed voorbereid op wat zou komen door ploegleider Huub Burgmans. De rest moesten ze toch echt zelf doen.

ronde van overijsel
180 jongens stonden aan de start met meteen in het begin al veel valpartijen waarbij gelukkig niemand van TWC De Kempen betrokken was. Na een herstart gingen de mannen los. Al snel viel het peloton in kleinere groepen uit elkaar. Burgmans en Dirven en van der Straaten reden goed mee in de achtervolgende groepen. Wind en veel kaal landschap en een hoog tempo, er werd moedig gestreden. Op verschillende plaatsen kon de wedstrijd door de supporters gevolgd worden, dat was wel mooi. Joris moest helaas de koers verlaten omdat hij te ver achterop raakte, Rick en Roy reden netjes door, goed vooraan in hun groepje. Uiteindelijk finishten in Genemuiden 79 van de 180 deelnemers. Keurig gereden in een mooie maar zware koers.
Tevreden, een mooie ervaring rijker en met heel veel zin in de volgende wedstrijden kijken de nieuwelingen en hun begeleiders terug op deze sportieve dag.
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd