De jaarlijkse Jeugdronde van Dommelen op het parcours van TWC de Kempen is zeer succesvol verlopen; niet alleen het mooie weer, het aantal opgekomen renners en toeschouwers, maar zeker ook de wedstrijden zelf maakten het tot een prachtige dag. Maar liefst dertien Top-10 klasseringen werden er door de Kempen-renners bij elkaar gefietst!
In de ochtend reden Neel Lepelaars, Lea Thieblemont en Bregje Daris bij de allerjongsten in Cat.1 naar een 7e, 9e en 10e plek. In de race van Cat.2 herhaalde Jitse Gabriels het succes van vorige week door op een mooie 3e plek te eindigen, waarna clubgenootjes Thomas Assinck en Maud Adams op een 7e en 8e positie eindigden en eveneens plaats mochten nemen bij het erepodium om één van de 10 ereprijzen in ontvangst te nemen. In Cat. 3 fietsten Niels Hemel (21e) en Jared Biljard (23e) hun eigen wedstrijd in de achterhoede, terwijl in Cat.4 Sanne van Herk mooi 12e werd en Gijs Daris (19e) en Julian van Linder (20e) nog net bij de eerste twintig wisten te finishen.

In Cat. 5 reden alle vijf de deelnemende Kempen-coureurs een sterke race; zij waren veelvuldig in de kop van het peloton aanwezig, maar in de eindprint moesten ze helaas de echte podiumplekken aan zich voorbij laten gaan. Jelle Sengers en Pepijn van der Straaten werden 7e en 8e; Torben Poorters 12e, Lonneke Prevaes 14e en Jasper Gabriels 16e.
Ook in Cat.6 werd de wedstrijd beslist in de eindsprint; Jesse Kramer kon er, na eerder in de wedstrijd geprobeerd te hebben aan het peloton te ontsnappen, tot zijn teleurstelling geen podiumplek uit persen; wel een nette 6e plaats! Ook Lonneke Geraerts, Julia Kramer, Mat van Gorp en Lieke de Bie hadden op iets meer gehoopt voor eigen publiek; zij reden wel heel netjes mee in de voorste gelederen, maar eindigden in de sprint op de plekken 15, 19, 20 en 22. In Cat.7 moest Daan Adams met de nodige schrammen en builen na een valpartij helaas opgeven, terwijl “ploegmaat” Camiel Cornelisse, die met de week sterker aan het worden is, eindigde op een 23e plek.
De mooiste resultaten werden bewaard tot het laatst; het talrijke publiek kon genieten van twee spannende races bij de nieuwelingen jongens èn meisjes. Lokale favorieten Rick Burgmans en Roy Dirven trakteerden de toeschouwers na een zinderende eindsprint op een één-tweetje, terwijl Joris van der Straaten zich knap naar een 9de plek wist te vechten. Siep van Gorp en Kelvin Kanen sprinten keurig mee in het peloton naar een 17e en 18e plek, waarna ook Axel Dirkx, die halverwege de wedstrijd nog sterk voorin reed, op een 38e positie aantikte.
DSC00837 Large                                                                         DSC00847 Large
Het “toetje” werd voor De Kempen geserveerd in de laatste wedstrijd: dat was natuurlijk de prachtige winst van eerstejaars nieuwelinge Joan de Bruyn, die een kat- en muisspelletje uitvocht met de rest van het peloton. Na diverse speldenprikjes te hebben uitgedeeld tijdens de koers, waarin ze de concurrentie uittestte, wist ze de eindsprint magistraal in haar voordeel te beslechten en haar tweede overwinning van het seizoen aan haar erelijst toe te voegen!
TWC de Kempen kan terugkijken op een zeer geslaagd weekend en wil haar sponsors en vrijwilligers hartelijk danken voor het (mede-) mogelijk maken van dit geslaagde evenement.

Our website is protected by DMC Firewall!