Actueel nieuws en mededelingen TWC de Kempen

Finale van de clubcompetitie in Oostellingwerf 15 september

15 september reden we de finale van de clubcompetitie in Oostellingwerf. Een mooie wedstrijd die wordt georganiseerd door Patrick Vliegen. Naast stimulator van het Friese wielrennen, is Patrick nog steeds lid van WILVO Group-TWC de Kempen. Hierdoor is ook een mooie samenwerking ontstaan met Wielercombinatie Friesland.
Joost Nat, Sten Verzijl, Paul Gruithuijzen, Rens Vermeulen, Rowan van Oord en Marijn van Vlerken waren de geselecteerde renners voor deze wedstrijd. Vooraf werd het plan bedacht om op 55 km voor de finish het peloton uit elkaar te rijden en Joost of Rens weg te laten rijden. Tot die tijd zou er altijd iemand meegaan in de ontsnapping. Dat lukte ook perfect. In de eerste ontsnapping zat Rowan.
In de 2e Sten. In de 3e en uiteindelijk beslissende ontsnapping zat Rens. Hij reed met 5 man weg. Helaas waren 2 leden van de kopgroep net niet sterk genoeg waardoor de voorsprong niet ver genoeg reikte. Zij moesten lossen en in de laatste 15 km maakte 5 renners de overstap. Rens had wat veel kruid verschoten en had niet meer de kracht om een goede sprint te rijden tegen frisse jongens. Hij werd 6e. Joost won de sprint van het peloton en werd 9e, mede dankzij een goede leadout van Rowan. Rowan werd nog 28e, Sten 30e, Marijn 71e en Paul, die onderweg een keer lek had gereden maar netjes was terug gekomen, werd 88e.
Het subdoel, namelijk top 5 rijden in het algemeen ploegenklassement werd ook behaald. Jammer dat in de Wielerdag Noorderveld Joost uit koers werd gehaald door een foute inschatting van de jury, waardoor we heel veel punten verloren en een top 3 positie konden vergeten.
Desondanks kunnen we terugkijken op een mooi seizoen, waar we als ploeg ontzettend zijn gegroeid.

Ook werd vandaag het crossseizoen geopend in Mechelen (Kleeberg Cross), waarbij WILVO Group – TWC de Kempen rijder Danny van Lierop (in de cross uitkomend voor ZZPR) een mooie 3e plaats behaalde, Remon Delnoije werd 11e en Miel Storms 31e.

Scroll naar boven