Actueel nieuws en mededelingen TWC de Kempen

Jeugdronde van Dommelen 2024 Wilvo Group – TWC de Kempen

Onze enige echte eigen wielerronde!
‘s Morgens reed categorie 1-4
Categorie 1: Eliza Bastings fietste haar 1e wedstrijd, ze was nog bezig met de verzetscontrole, toen de wedstrijd startte. Valse start, maar met wat aanmoedigen ging ze steeds harder fietsen. Leon Lodewijks kon de eerste twee ronden goed bij het kopgroepje blijven. Daarna bleef hij mooi voor het derde groepje en werd 4e algemeen en 2e jongen. Eliza werd 13e

Categorie 2: Fynn de Laat maakte er een mooie wedstrijd van, goed naar het kopgroepje teruggefietst, daarna mooi bij elkaar gebleven. Het werd een spannende eindsprint, hij werd 3e jongen.

Categorie 3: Zowel Dante Parisi als Marie-Laure Defeyter bleven mooi in het peloton fietsen. Er werd volop gesprint voor het Belisol klassement. Daarna ging het peloton als één peloton weer verder. Ze konden allebei goed volgen, Dante op een iets gunstigere positie. Dante eindigde op een 11e plaats. Marie-Laure op een 19e.

Categorie 4: Helaas lag Anique Jansen ziek op bed. Beterschap! De mannen van de Kempen waren goed weg. Mooi vooraan konden ze beginnen aan de 10 ronden. Jillis Veefkind en Guus Linsen hebben het peloton mooi kunnen volgen en lekker mee kunnen sprinten. Job van de Voort kon het snelle tempo na 4 rondes niet meer volgen. Hij gaf echter niet op en bleef knokken! Guus eindigde 2e na een spannende eindsprint, Jillis eindigde 11e en Job 27e.

‘s Middags reed 5-7
Categorie 5: Opperste concentratie bij de start. Timo Kooijman en Robbe Sels samen op kop weg. Celine Luyckx hard aan het werken om het bij te houden. Timo testte de groep door te versnellen, maar kon het tempo daarna niet meer volgen. Robbe kon mooi in het peloton blijven. Na een versnelling van het kopgroepje werd het peloton uit elkaar getrokken. Robbe fietste in het 3e groepje samen verder. Robbe werd 11e, Timo 15e en Celine 21e.

Categorie 6: De 16 ronden werden gestart, het peloton had er meteen goed de snelheid in, benen werden niet stilgehouden. Liam Verdonck kon dit snelle tempo niet bijbenen. Na een ontsnapping fietsten Jens Thissen en Sep Belmans in het peloton om de koploper in het Belisol klassement weer in te halen. De voorsprong was echter te groot. Jens werd 2e, Sep 8e en Liam 27e.

Categorie 7: De snelheid bij de oudste jeugd zat er vanaf de start goed in.
De TWC renners bleven mooi in het peloton rijden. Sprintten mee, sprintten er zelf vandoor en dan weer rustig aan terug het peloton weer verzamelen. De wedstrijd eindigde in een spannende sprint. Lars Schijvens eindigde netjes op een 5e plaats, Rune Mannaerts werd 10e, Ilias Nijs 12e en Lenn Maes eindigde op een 28e plaats.

Trainer Wim is weer derde geworden bij de MTB wedstrijd Keiheuvel Ballen België.

Scroll naar boven