Actueel nieuws en mededelingen TWC de Kempen

Let op, liever geen bekeuring !!!

Vanaf 3 juli 2020 is er op de weg van Dommelen naar Westerhoven een bypass in de N397 weer opengesteld voor gemotoriseerd verkeer. Op deze bypass geldt een (brom-)fietsverbod.

Veel (brom-)fietsers tussen Dommelen en Westerhoven maken sinds november 2019 al gebruik van de fietsomleiding in beide richtingen. Deze fietsomleiding loopt via de Mgr. Smetsstraat en Weerderdijk en is zelfs zo’n 100 meter korter dan de bypass N397. De omleiding is zowel vanuit Dommelen als Westerhoven duidelijk bewegwijzerd met gele bebording.

De gemeentes Bergeijk, Valkenswaard, Provincie Noord-Brabant, aannemer Boskalis en de politie constateren dat zich nog steeds met enige regelmaat (brom-)fietsers op de N397 begeven. Daar maken alle instanties zich zorgen over. De N397 is niet geschikt en niet ingericht om over te fietsen. Fietsen op de bypass N397 is daarom levensgevaarlijk en gedurende de werkzaamheden tot eind 2021 niet toegestaan. Het is een bochtig tracé, waar automobilisten met een hogere snelheid rijden. Zij verwachten hier geen (brom-)fietsers, waardoor er een groot risico is op ongelukken.

De fietsomleiding via de Mgr. Smetsstraat en Weerderdijk is voor (brom-)fietsers volledig ingericht en autoluw gemaakt. Ook is de omleidingsroute voorzien van veilige fietsoversteken. Omwille van uw eigen veiligheid en die van de overige weggebruikers, controleert de politie actief en frequent op het ongeoorloofd fietsen over de bypass N397. Er worden ook verbalen uitgeschreven van € 140,00  per overtreding. Laten we er samen voor zorgen dat de veiligheid van al het verkeer én van de uitvoerders van de werkzaamheden zijn gewaarborgd.

Scroll naar boven