Actueel nieuws en mededelingen TWC de Kempen

Mathijs Loman wint de Bergomloop van Simpelveld

Dit weekend stond in het teken van de Bergomloop van Simpelveld. Op zaterdag gaven de nieuwelingen en junioren acte de présence, zondag was het de beurt aan de elite/beloften.

Zaterdag stonden Matt Roijackers en Luuk van Zuiden namens WILVO Group- TWC de Kempen aan de start bij de nieuwelingen. Luuk had niet zijn beste dag en moest het peloton al snel laten gaan. Matt daarentegen reed een tactisch zeer sterkte koers en kon altijd meestrijden voor de overwinning. Helaas was de aankomst net iets te stijl, waardoor hij uiteindelijk 6e werd.

De junioren reden ook hun Bergomloop. Onze deelnemer Sem was niet tevreden over zijn prestatie en wilde ook dat er niet verder over gesproken werd. Desondanks werd hij 55 in een peloton van 125 renners. Dit is pas zijn 2e seizoen. Hij vergeet even dat hij toch 70 man achter zich laat en het nog niet zo slecht is als hij zelf denkt.

Zondag reden de elite/belofte hun wedstrijd. Mathijs reed al vanaf de eerste ronde in de aanval. Met drie man reden ze een 4 tal ronden aan de leiding. Uiteindelijk werden ze terug gepakt en gingen 3 andere renners aan de haal. Die bereikten een voorsprongen van maximaal ruim 1,5 minuut. Het peloton kwam niet zo snel dichtbij als gedacht, waardoor individuele renners de oversteek probeerden te maken. Uiteindelijk wisten in de voorlaatste ronde nog 4 renners aan te sluiten. Uiteraard zat Mathijs hier bij. Hij was met stip de sterkste renner van het veld. Dit werd uiteindelijk ook beloond met de trofee van strijdlustigste renner. In de laatste ronde plaatste hij bergop een snoeiharde demarrage en won op magnifieke wijze de wedstrijd. Tevens werd hij door deze zege de leider in het algemene individuele klassement van de clubcompetitie. 11 mei zal hij in Dronten zijn trui gaan verdedigen in de individuele tijdrit.

Tot slot reden de amateurs hun eerste wedstrijd van het seizoen.

Al met al kunnen we terugkijken op een mooi wielerweekend met een hele mooie zege in een “Klassieker”. Iets waar WILVO GROUP – TWC de Kempen lang op heeft moeten wachten.

Scroll naar boven