Actueel nieuws en mededelingen TWC de Kempen

Na een fantastische zaterdag met diverse overwinningen ging het zondag…

Na een fantastische zaterdag met diverse overwinningen ging het zondag in de Omloop der Kempen helaas een stuk minder. Alleen Sten Verzijl wist de finish te halen. Alle andere renners kregen een DNF achter hun naam. In sommige gevallen wellicht met verzachtende omstandigheden, maar feit blijft dat 1 van de 7 aan de finish krijgen ver onder de maat is.

Ook in de Omloop het Nieuwsblad was het resultaat niet goed. Jochem Crusio en Sydney van Oijen moesten op de dag van de koers afzeggen. Bailey Groenendaal en Rowan van Oord kregen ook een DNF achter hun naam.

De renners die in de Tour de la Manche reden, deden het gelukkig beter.
Woensdag waren Remon Delnoije, Jens van Korven, Danny van Lierop, Jordy Vermeulen, Rens Vermeulen en Bas van Leijsen afgereisd naar Normandië om daar een 4 daagse etappekoers te rijden.
De eerste dag was nog niet optimaal. Rens en Bas stonden ziek aan de start en moesten al na 10 km de koers verlaten. Danny moest teveel het werk alleen opknappen, hetgeen hem opbrak in de finale. Hij werd toch nog 17e. Jordy werd 50e, Remon 82e en Jens 93e. Na een goede evaluatie werd de draad wel opgepakt door de anderen en werd er de 2e dag zeer actief gekoerst.
De resultaten: Danny 23e, Jordy 31e, Jens 37e en Remon 49.
De 3e etappe was een tijdrit. Omdat alleen Jordy een tijdritfiets bij zich had, reed hij als enige vol. Helaas kwam hij niet verder dan een 34e plaats. Op zich reed hij een goed gemiddelde, maar hieruit blijkt dat het niveau hoog is. De winnaar reed ruim 51 km/u op een heuvelachtig terrein. Jordy moest er 1 minuut langer over doen.
In de 4e etappe finishte Danny in de kopgroep. Hij ging de sprint iets te vroeg aan en viel stil. Een 15 plek was het resultaat. Jordy, Remon en Jens werden 41, 47 en 49.
De laatste en zwaarste etappe was een bijna perfecte koers. Danny zat in de kopgroep van 12 renners, die vrijwel direct na de start wegreden. Ze bereikten een maximale voorsprong van bijna 4 minuten. Op 12 km voor de finish gaat hij met 3 renners in de aanval en weet zo het naderende peloton bijna voor te blijven. Bijna, want op 1 km voor de finish ontstaat er wat onenigheid omdat 1 renner niet meer mee wilde rijden. Een groep van 24 renners komt er nog overheen waardoor een zekere ereplaats verloren ging. Jens, die elke dag beter ging rijden, werd verdienstelijk 9e. Danny dus 25e, Remon in het groepje daarachter 47e. Jordy werd bevangen door de kou op grotere achterstand gereden en werd 68e.
In het algemeen klassement eindigde Danny als 26e, Remon als 41e, Jordy als 42e en Jens als 48e.
Ondanks dat er geen klinkende resultaten zijn behaald, zijn er wel stappen gezet die hoop geven voor de toekomst.

Matt Roijackers reed de KNWU toekomstcup Omloop van de Beemster. Hij werd hier verdienstelijk 9e.

Scroll naar boven