Actueel nieuws en mededelingen TWC de Kempen

Saint Brieuc Agglo Tour

Afgelopen dagen reden we de Saint Brieuc Agglo Tour, onze 6e etappewedstrijd van het seizoen. Jordy Vermeulen,  Rens Vermeulen,  Yorick Brethouwer,  Jens van Korven en Jordi Steenbakkers waren de gelukkigen die werden opgesteld.
Voor Jordi, die langere tijd stil heeft gelegen, was de koers nog te zwaar en moest vrij snel het peloton laten gaan. De andere 5 reden over het algemeen een vrij actieve koers en zaten geregeld in de kopgroep. Op het zware plaatselijke rondje, werd alles uit elkaar gereden. Jordy zat tot de laatste ronde in de kopgroep van 6 man, maar werd helaas terug gepakt. Samen met Jens eindigde hij in het uitgedunde peloton van 40 renners. Rens en Rowan, die net teveel energie hadden verspilt voor de punten voor de bergtrui en daarom net niet meer in de 1e groep eindigde, kwamen kort hierna binnen. Yorick was iets verder terug gezakt maar had zich regelmatig laten zien.

De 2e etappe was een tijdrit van ruim 9 km. De opdracht was om binnen de tijdslimiet van 20 % te blijven. Op zich nog een hele klus op een gewone racefiets. Maar gelukkig mocht iedereen starten voor de laatste etappe.

Deze werd verreden op een zware omloop.
Jordy reed zeer aanvallend. Nadat hij eerst 45 seconden had dichtgereden op een kopgroep van 5 man, probeerde hij alleen weg te komen. Dat lukte niet, maar dunde de kopgroep wel uit. 15 km voor de finish werd hij terug gepakt. Toen er 30 man vertrokken was er helaas niemand bij. Jens, Rowan en Jordy eindigde in een groep van 40 man hier achter. Rens, die een goede koers had gereden op dit zwaar geaccidenteerd terrein, eindigde hier net achter. Dat gold ook voor Yorick,  die daar weer een groepje achter zat.
Eindconclusie is dat alle renners wel stappen hebben gezet tov vorig jaar. Dat geeft op voor het naseizoen en het seizoen 2025.

Scroll naar boven