Actueel nieuws en mededelingen TWC de Kempen

Wederom een fantastisch weekend voor de renners van WILVO Group – TWC de Kempen.

Het weekend begint deze week al vroeg. Sten Verzijl laat zien dat hij zijn goede benen van de ronde van Westerhoven nog steeds heeft. Woensdag werd hij 3e in de tijdrit in Enkhuizen. Deze wedstrijd maakt deel uit van de tijdritcompetitie. Door goede resultaten in deze competitie heeft hij zich geplaatst voor het NK in Steenbergen op 19 juni.

Vrijdag reed hij in Nes aan de Amstel waar Bart Vreugdenhil een mooi 2e plaats behaald. Marnix van den Oever werd hier 6e en Sten 15e.

Zaterdag reed Sten in Papendrecht zijn sterkste wedstrijd van het weekend. Hij was continu in de aanval. Dit werd helaas niet beloond met de overwinning. Desondanks was een 2e plaats een mooi resultaat. Frank werd keurig 8e. Jochem Crusio werd 18e. Fijn dat Jochem terug is na blessureleed en griep.

Zondag in het RK in Heeswijk stonden 11 man van WILVO Group – TWC de Kempen aan de start. Bedoeling was om een kwalificatie af te dwingen voor het NK. Paul Gruithuijzen werd bij de elite 2e, Jordi Steenbakkers 5e en Jos Koop 6e. Fijn dat Jos weer in competitie is na een lange periode die hij voor heeft besteed aan het verbouwen van zijn nieuwe woning.

Bij de belofte werd Marijn van Vlerken 7e, Jochem Crusio 9e, Rens Vermeulen 12e, Bas van Leijsen 15e. Sydney van Oijen kwam bijna ten val en moest de strijd staken.

Namens WILVO Group – TWC de Kempen stond Sem Kox aan de start bij de junioren. Ook hij werd gehinderd en moest de koers verlaten. Was het een combinatie geweest van wielrennen en hardlopen, dan had hij dik gewonnen (zie foto)

Bij de amateur werd Teun van Poppel werd 8e en Martijn Gijsbers 13e.

Zaterdag stonden Joost Nat en Marnix van de Oever in Wageningen aan de start. Zij werden respectievelijk 9e en 12e.

Vrijdag reed Remon Delnoije tussen de full profs naar een mooi 14 plaats in de Ridderronde van Maastricht.

Jens van Korven, Jordy Vermeulen, Mathijs Loman, Arne Jacobs, Danny van Lierop en Remon Delnoije stonden zondag aan de start in de loodzware Alfa Bier Limburg Trofee. Deze wedstrijd maakt deel uit van de topcompetitie. In de eerste ontsnapping zat niemand bij, maar toen die groep werd teruggepakt zaten Danny en Jordy goed vertegenwoordigd in de kopgroep van 11 renners.

Uiteindelijk reden er 6 renners weg, waar Jordy net niet de aansluiting wist te krijgen. Desondanks was een 9e plaats een mooi resultaat. Dit geldt overigens ook voor Danny, die verdienstelijk 12e werd. Arne maakte het trio dat punten scoort voor het ploegenklassement compleet door 28e te worden. Remon werd 63e. Jens en Mathijs hadden niet de beste dag en stapte af.

Zowel bij Danny als bij Jordy was aan hun rijden te zien, dat ze als voorbereiding een zware etappewedstrijd in Frankrijk hebben gereden. Hopelijk trekken ze dit door tot het NK. Dit seizoen rijden we 5 etappewedstrijden met als doel ervaring op te doen en extra power te krijgen.

Matt Roijackers reed zondag de prins der nieuwelingen in België en behaalde een mooie 2e plaats. Met het regioteam zuid wonnen ze het ploegenklassement.

Scroll naar boven