Actueel nieuws en mededelingen TWC de Kempen

Weekend uitslagen Elite-Belofte

Vrijdag en zaterdag reden Joost Nat, Marnix van den Oever en Marijn van Vlerken het internationaal belofteweekend in Zeeuws Vlaanderen. Deze wedstrijd maakt deel uit van de U23 road series. WILVO Group – TWC de Kempen rijdt deze wedstrijd in combinatie met het VolkersWessels Cyclingteam.
De eerste etappe was een rit over ruim 120 km. Door de harde wind belandde Marijn  in de 3 groep. Joost en Marnix hebben altijd in de eerste en 2e groep gereden. Deze groepen kwamen uiteindelijk bij elkaar. In de finale reden nog 6 renners weg. Marnix werd uiteindelijk 34e en Joost 62e. Marijn werd 106e.
In de individuele tijdrit over 13,7 km eindigde Joost 15e, Marnix 28e en Marijn 99e.
De laatste etappe over 142 km werd bijna geheel over het parcours gereden van de omloop van de Braakman. Door de harde wind en de vele kasseien werd het veld wederom helemaal uit elkaar getrokken. Joost en Marnix zaten in de 2e waaier die op 15 km voor de finish aansloot bij de eerste groep. De sprint voor de 1e plaats ging uiteindelijk tussen 33 renners, waarvan er 5 bij zaten van de combinatie VolkerWessels / WILVO Group – TWC de Kempen. Marnix werd 15e en Joost 16e. Marijn moest helaas de strijd staken.
In het eindklassement werd Joost 9e en Marnix 11e. Mooie prestaties als je beseft dat de U23 road series de zwaarste competitie is waar we in starten. Slechts 48 van de 150 deelnemers reden de wedstrijd uit. In het ploegenklassement werd de 3e plaats

Jordi Steenbakkers, Rowan van Oord, Bas van Leijsen en Jens van Korven reden zondag in de Beerse. Na een voorseizoen met de nodige blessures is het fijn dat Bas weer aan koersen is.
Uiteindelijk  reden er 4 renners weg. Maar onze renners hebben wel actief gekoerst en hebben diverse keren in de ontsnapping gezeten. In de pelotonsprint zaten ze helaas net buiten de prijzen.

In de Ronde van Standdaarbuiten reed Sten Verzijl een aanvallende koers. In de 2e groep reed hij naar een verdienstelijke 7e plaats.

Scroll naar boven